bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині громадські активісти вчились контролювати місцеві бюджети
27.03.2017

Протягом березня 2017 р. пройшли навчальні семінари «Моніторинг місцевих бюджетів: аналіз та інструментарій» в місті Рубіжне (04 березня), Кремінна (15 березня) та Сєвєродонецьк (24 березня).

Заходи було організовано за ініціативи ГО “Центр європейських ініціатив Луганщини”. В заходах взяли участь представники ЗМІ, громадськості, працівники місцевого самоврядування та студенти з міст Рубіжне, Кремінна та Сєвєродонецьк.

Під час заходів, учасники дізнались про ефективні інструменти громадського контролю та відкриття даних в сфері місцевого бюджетування, ознайомились з успішними кейсами моніторингу бюджетних коштів в Україні та за кордоном, дізнались про інструменти громадської участі у розподілі бюджетних коштів на місцевому рівні.

Нагадаємо, що ГО “Центр європейських ініціатив Луганщини” оголосив конкурс матеріалів регіональних ЗМІ про відкритість та прозорість місцевих бюджетів в Луганській області. Метою конкурсу є підвищення прозорості використання коштів місцевих бюджетів через створення ефективних інструментів громадського контролю та відкриття даних в сфері бюджетування. Подробиці за посиланням - http://openbudget.lg.ua/novini/konkurs-zhurnal-stskih-rob-t-dlja-reg-on.html.

Громадська ініціатива “Відкритий бюджет Луганської області” реалізується ГО “Центр європейських ініціатив Луганщини” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.