bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Голобах говорили про ОСББ та актуальність даного питання для громади
29.03.2017

24 березня 2017 року відбувся вже третій для смт. Голоби тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних громадах Волині». Цього разу з ініціативними мешканцями громади говорили про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та переваги й недоліки таких об’єднань. Відвідав даний тренінг також голова об’єднаної громади – Гарбарук Сергій Володимирович, що свідчить про важливість даного питання для громади.

Питання реформування житлово-комунального господарства та створення ОСББ є наразі одними з найбільш актуальних для нашої країни. Реформування житлово-комунального сектору, термомодернізація домівок, створення інституту відповідального власника житла – всі ці поняття «на слуху» і турбують мешканців не тільки великих міст, а, як виявилося, і селищ міського типу. І в даному контексті  смт. Голоби не є виключенням. Для населеного пункту характерною є наявність багатоповерхових будинків, в яких проживає значна частина мешканців. 

Що ж таке ОСББ, які існують міфи про їх створення, якими є юридичні тонкощі створення, на зміну чому вони мають прийти, яким є бачення держави у даному питанні і чи існує державна підтримка ОСББ? Про це та багато іншого говорили протягом тренінгу «Основи енергоефективності та формування інституту відповідального власника через розвиток ОСББ». Тренер наочно на прикладі вже створених ОСББ показував переваги створення, приділивши особливу увагу тому, що після створення об’єднання, комунальні платіжки мешканців виглядають значно меншими, ніж до створення. Цьому сприяє, в першу чергу, економія тепла завдяки впровадженим заходам з енергозбереження.

Найбільш болючими питаннями, які гальмують процеси створення ОСББ, як і раніше залишаються зневіра мешканців, боязнь будь-яких змін, апатія, відсутність активної громадської позиції. Також серед «гальмівних компонентів» стосунки із сусідами, яким важко довести необхідність та потрібність створення й функціонування ОСББ.

Якщо Ви не змогли відвідати даний захід, а цікавитесь питаннями створення й функціонування ОСББ – Ви можете звертатися до Центру підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та постійний супровід у питаннях розвитку об’єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.