bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві відбулася найбільша архітектурна подія України
09.06.2017

2-3 червня 2017 р.  у Мистецькому Арсеналі пройшов Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions. Тема ювілейного фестивалю - ЦІННОСТІ.  Гостями  фестивалю стали - провідні світові архітектори Флоріан Іденбург , Мартін Рейн-Кано, Йорд ден Холландер та інші.

Впродовж двох днів фестиваль відвідало більше 3000 гостей зі всієї України, спікерами головної сцени стали провідні архітектори з 11 країн світу, на фестивалі пройшло 43 події, 10 лекцій ,10 презентацій, 6 майстер-класів, 2 дискусії, відбулось нагородження 2 конкурсів із загальним призовим фондом 80 000 гривень!

Голандський архітектор та режисер Йорд ден Холландер представив на фестивалі фільм про веложиття Києва, зйомки якого відбулися перед фестивалемю. Київ став 9 містом у його проекті Сycling cities. Мартін Рейн-Кано, засновник бюро ТOPOTEK1, презентував ідею свого найуспішнішого проекту – площі Superkilen, однієї із найбільш відвідуваних місць у Копенгагені. А засновник найбільшого архітектурного видання у світі ArchDaily – Давід Базульто, розповів про тренди та майбутнє великих міст.

Окрім лекції американський архітектор Флоріан Іденбург презентував  книгу ‘Solid, objectives: order, edge, aura’.

Також на фестивалі були представлені результати воркшопу "Мистецькиий Арсенал : сценарії просторового розвитку", над яким працювала мультидисциплінарна команда  20-ти фахівців з 12 країн світу. 

Напередодні фестивалю було проведено презентації  фіналістів Конкурсу проектів молодих архітекторів. Журі у складі Григорія Зотова, Адріани Паблос, Фані Костроу, Віктора Кано Сіборо та Романа Скільського визначили переможців: премію від Dessau Institute of Architecture - можливість безкоштовного навчання в Німеччині отримала Валентина Бондаренко з Києва, премію від EASA (Europe Architecture Students Assembly) - участь у Ассамблеї влітку 2017, Данія - отримала Ірина Кічата з Одеси, премію від асоціації Укрцемент - отримав Тарас Баран зі Львова.

Міжнародний Архітектурний Фестиваль CANactions - найбільша архітектурна подія в Україні створена у 2008 році, учасниками якої за десять років роботи стали 120 спікерів та більше ніж 36 000 відвідувачів з усього світу. Мета ювілейного 10-го фестивалю - обговорити цінності в площині архітектури, урбанізму, а також житті загалом. Команда CANactions прагне створити умови для обміну ідеями та діалогу в площині сучасної архітектури.

Організатори події - CANactions - освітня платформа, яка сприяє створенню в Україні місць та спільнот, де люди будуть задоволено жити та працювати. Співорганізатор 10-го Міжнародного архітектурного фестивалю є Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.