bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Збережем довкілля разом
21.06.2017

Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» розпочинає новий проект «Погляд із регіонів: імплементація Угоди про асоціацію у сфері довкілля». У рамках проекту ми проаналізуємо процес імплементації екологічної складової Угоди про асоціацію на регіональному рівні, оцінимо рівень залучення регіонів до процесу, допоможемо зрозуміти їх роль та внесок у просуванні європейських стандартів у сфері охорони довкілля.

Для підвищення поінформованості, налагодження діалогу та співпраці буде проведено 10 регіональних та 1 національний семінар, до участі в яких запросимо усіх зацікавлених осіб.

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відкрило нову сторінку в історії нашої країни. Сьогодні основні завдання з імплементації Угоди лежать в площині наближення українського законодавства до європейських вимог - у сфері охорони довкілля Україна зобов’язалася впровадити 29 директив та регламентів. Розроблені плани імплементації усіх екологічних директив та регламентів, ряд законопроектів вже прийнято (в цілому або першому читанні), частина нормативно-правових актів знаходяться на етапі розробки. Однак така діяльність зосереджена на рівні центральних органів влади і парламенту, в той час як представники регіонів (як органів влади, так і громадськість) не почувають себе частиною цього процесу.

Саме з метою сприянню залучення та врахування інтересів регіонів у процесі імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС ми розпочинаємо цей проект. Інформування представників регіонів про вимоги Угоди та обрані підходи до імплементації окремих її інструментів сприятиме подальшій ефективній реалізації прийнятих актів та рішень на регіональному рівні, а практичний діалог між громадами, регіональною владою з одного боку і національними органами влади з іншого забезпечить кращу їх якість.

За детальнішою інформацією звертайтеся до Андрусевич Наталії, керівника проекту, за адресою [email protected].

Проект реалізовує Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» в рамках проекту «Просування реформ в регіони» за сприяння Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.