bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відтепер інформація про всі організації Донбасу доступна на www.ngomap.org.ua
06.07.2017

На даний момент ресурс включає майже 200 місцевих, національних і міжнародних недержавних організацій (далі - НДО), що працюють на Донбасі в різних сферах та для різних цільових категорій. Протягом наступних 3 місяців розробники планують розширити базу даних www.ngomap.org.ua інформацією про НДО Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

 

На веб-порталі можливим є перегляд НДО на карті, пошук за ключовими словами, а також  сортування за наступними критеріями: тип НДО, сфера діяльності, цільова група бенефіціарів, тривалість функціонування, кількість працівників, джерела фінансування. Інформація представлена українською та англійською мовами, в найближчі місяці також буде допрацьовано російську версію сайту.

www.ngomap.org.ua було створено Форумом НДО в Україні у співпраці з Донецьким прес-клубом за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні та USAID. Ціллю створення такого ресурсу є покращення координації між донорськими, міжнародними, національними та регіональними організаціями, громадськими активістами та волонтерами. Також розробники веб-порталу передбачають, що інформація про діючі НДО та їх профіль стане корисною для медіа та отримувачів допомоги.

«До сьогодні в Україні не було масштабного, зручного, постійно оновлюваного ресурсу, де були б зібрані усі діючі громадські організації та ініціативи. Де можна було б за конкретними критеріями їх знайти, ознайомитись з чітким та достовірним описом діяльності, отримати актуальні контакти. Оскільки ми часто отримуємо запити на таку інформацію від донорів і міжнародних програм допомоги, наших партнерів  і журналістів, — назріла потреба створити відкриту базу даних з усією агрегованою інформацією», — зазначає Надія Чорна-Бохняк, менеджерка комунікацій Форуму НДО в Україні.

Особливістю www.ngomap.org.ua є те, що агрегування бази даних відбувалось самими НДО, після чого верифікувалось та доповнювалось в телефонному режимі.  Збір та перевірка інформації, розробка веб-порталу тривали 5 місяців. На даний момент ресурс працює в тестовому режимі, тому розробники просять повідомляти про неточності, недоопрацювання та помилки, так само як досі приймають заявки від НДО, що хочуть розмістити інформацію про себе на новому сайті.

Як стати частиною такої карти? Потрібно відповісти на 15 простих запитань – просто обрати правильну відповідь серед запропонованих: https://goo.gl/forms/1D3XeOEQsJ2egWgU2.

Якщо у Вас виникають питання чи Ви хочете допомогти з покращенням порталу, будь-ласка, напишіть на [email protected] зазначивши в темі листа «www.ngomap.org.ua».

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.