bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум розвитку соціального бізнесу 2017 відбувся у Житомирі
07.08.2017

28  липня 2017 року ГО «Житомирська Асоціація науковців та бізнес-консультантів» у партнерстві з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради та департаментом економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА провели Форум розвитку соціального бізнесу  2017 з нагоди відзначення Social Business Day 2017 в Україні.

Учасниками Форуму стали соціальні підприємці, експерти, викладачі ВНЗ, представники ОГС та держдепартаментів і служб органів місцевого самоврядування Житомирської та інших областей України, які мали нагоду обговорити перспективи розвитку соціального бізнесу в Житомирській області та в Україні, а також познайомитись з представленими результатами роботи кращих соціальних підприємств Житомирщини.

Історіями успіху поділились: Леонід Богатирчук, академік Міжнародної академії проблем гіпоксітерапії, академік Нью-Йоркської Академії наук, засновник і генеральний директор Лікувально-оздоровчого центру «Ельбрус», переможець всеукраїнського конкурсу «Соціальний підприємець - 2005» від  Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, почесний учасник Всесвітнього економічного форуму в Давосі 2006;  Оксана Трибун та Серго Манукян, засновники та керівники соціального підприємства «Імперія свята» (м. Бердичів); Ірина Бабенко, засновниця «Соціального підприємства «Барвиста» ГО «Жіночий інформаційно-консультативний центр»; Сергій Ковальський, керівник соціального підприємства «Шиномонтажна майстерня» (смт. Пулини Житомирської області); Людмила Сюзева, заступник керівника ГО «Щасливі діти» (м.Ужгород); Ольга Котвіцька та Олена Тарасова, експерти та керівники ГО «Житомирська Асоціація науковців та бізнес-консультантів».

Форум завершився обговоренням загальних напрямків міжсекторальної та міжрегіональної співпраці у сфері розвитку соціального підприємництва в Україні, а також церемонією нагородження кращих соціальних підприємців Житомирщини дипломами та подарунками.

Нагадаємо, що Social Business Day є щорічною ініціативою, яку започаткував у 2010 році  Мухаммад Юнус  -  професор, соціальний підприємець, банкір та лідер громадянського суспільства, нагороджений Нобелівською премією миру 2006 року за досягнення Grameen Bank та впровадження концепцій мікрокредитування і мікрофінансування. У 2017 році Social Business Day відзначався 28-29 липня. Детальніше: http://socialbusinesspedia.com/events/sbd2017. Мета цієї події - надати можливість представникам громадянського суспільства краще познайомитись із соціальним бізнесом шляхом поширення досвіду підприємців та експертів у сфері соціального бізнесу.

Social Business Day в Україні також відзначається урочистими заходами, починаючи з 2013 року, в межах заходів за проектом «Житомирський обласний Ресурсний центр розвитку соціального підприємництва».
У 2017 році до даної ініціативи приєднались Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, Львівський обласний молодіжний центр,  ГО «Моє Закарпаття» за сприяння департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА, продуктивна співпраця з якими налагоджена завдяки попередньому виконанню ГО «Житомирська Асоціація науковців та бізнес-консультантів»міжрегіональних проектів з розвитку соціального підприємництва, що були реалізовані в рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу.

Зокрема, 26 липня 2017р у Львові відбулась інформаційна зустріч-обговорення перспектив розвитку соціального бізнесу в Україні з представниками успішних соціальних підприємств Львова (Соціальне підприємство «Рукомисли», Соціальна пекарня «Горіховий дім», ЛМГО «Туристсько-спортивний клуб «Манівці») у прямому ефірі у студії ТРК «Львів» (програма «Доброго ранку, Львове!»)
та 28 липня 2017р у м.Ужгород проведений круглий стіл на тему «Соціальне підприємництво в Україні та в світі: перспективи розвитку. Міжнародний день соціального бізнесу» з нагоди відкриття «Центру розвитку підприємництва та інновацій» на базі ГО «Моє Закарпаття».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.