bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Харківщині втілюють антикорупційні ініціативи, запропоновані громадськістю
07.08.2017

3-4 серпня 2017 року в Мереф’янській об’єднаній територіальній громаді було проведено навчання «Антикорупційні механізми в ОТГ».

До Мерефи завітали досвідчені тренери – представники Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов та Світлана Кужелєва.

Склад учасників, що навчались, був різним: посадовці органів місцевого самоврядування, старости і депутати, громадські активісти. Всіх їх об’єднувало одне: бажання жити краще в об’єднаній громаді.

Одна з перших громад, що створена на Харківщині, за рік змогла суттєво підвищити надходження доходів, втілює нові проекти, постійно працює над наповненням бюджету.

Цікавою ідеєю є поширення для кожного мешканця газети про життя в громаді – для забезпечення більшої прозорості та відкритості роботи ради. Активно діють депутатський корпус та місцеві активісти, багато з яких і завітали на тренінг.

Учасники заходу зацікавились створенням наглядових рад на комунальних підприємствах, уведенням нормативних актів щодо повідомлення та врегулювання питання конфлікту інтересів. Ще одним інструментом, який бажає втілити громада, є створення Антикорупційної ради – це надасть можливість громадськості залучатись до попередження корупції та проводити антикорупційну експертизу нормативних актів ОТГ.

Наступним погодженим кроком для громади стануть візити експертів Р. Лихачова та С. Кужелєвої для подальшого практичного впровадження антикорупційних механізмів.

Також було досягнуто попередньої домовленості з керівництвом громади про постійну участь представників Чугуївської правозахисної групи в проведенні різноманітних освітніх заходів з правової тематики та вивчення місцевих нормативних актів з наданням експертної допомоги.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.