bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як пройти перевірку вашого рівня готовності до спілкування з поліцією
13.09.2017

Відвідувачі зони НУО GROWMADA на ГогольFest 2017 пройшли перевірку рівня готовності до спілкування з поліцією. Асоціація УМДПЛ розповіла, як можна покращити результат.

До зустрічі з правоохоронцями варто бути підготовленими, аби завчасно попередити будь-які конфлікти та вміти вирішити їх законним шляхом. 9-10 вересня 2017 року гості зони НУО GROWMADA у рамках Міжнародного фестивалю сучасного мистецтва ГогольFest перевірили свій рівень готовності до спілкування із поліцією та дізналися, як покращити результат.

DSC_2221

Тест Асоціації УМДПЛ складався з 10 запитань, спрямованих перевірити знання ваших прав під час спілкування з поліцейськими у конкретних життєвих ситуаціях. З-поміж 200 учасників тесту найкращі результати показали Джанат Дарменов та Дар’я Бичкова, волонтери ГО «GROWMADA».

DSC_2257

Дар’я, студентка факультету «Культурологія» Могилянки, з 9 класу брала участь в олімпіадах з правознавства. «Часто займала призові місця на міському та обласному рівнях. Хоча зараз мене цікавить мистецтво, про необхідність знати свої права я не забула», – розповіла дівчина.

Джанат Дарменов навчається на другому курсі магістратури юридичного факультету КНУ імені Шевченка. Проте, за його словами, це не вплинуло на результат тесту: «В університеті ми не вивчали жодного питання, зазначеного у тесті. Правильні відповіді знав, бо чув розповіді інших людей про спілкування з поліцією, а також на інтуїтивному рівні відкидав неправильні варіанти».

Друзі часто звертаються до Джаната, студента-правника, за правовою консультацією щодо різних повсякденних життєвих ситуацій. Тепер хлопець може порадити їм, як підвищити ваш рівень знань з основ спілкування з поліцією і подбати про свої права самостійно завдяки наявним ресурсам програми «Просвітництво» (http://umdpl.info/knowyourrights/) та творчої студії Real Stories Production (http://realstoriesproduction.com/).

DSC_2292

На стенді Асоціації УМДПЛ Джанат та Дар’я взяли інфографіку та практичні порадники про основи спілкування з поліцією (http://umdpl.info/library/?programs=knowyourrights), завантажили мобільний додаток «Поліція під контролем» (http://policeundercontrol.org/pc/) та дізналися про документальні стрічки та просвітницькі проекти студії творчої студії Real Stories Production (http://realstoriesproduction.com/).

Серед інших можливостей, завдяки яким можна підвищити рівень правової обізнаності буде онлайн-курс «Основи спілкування з поліцією» (https://goo.gl/DY2bZP). Його презентація відбудеться згодом. Проте після тестування своїх знань відвідувачі стенду Асоціації УМДПЛ вже зареєструвалися для участі у навчальному процесі.

«Навіть законослухняним громадянам ці знання ніколи не будуть зайвими у наш час. Щодня у Фейсбуку з’являється безліч гнівних постів про конфліктні ситуації, пов’язані з поліцією. Варто розуміти, що неправильно себе поводити можуть як поліцейські, так і ми, громадяни України», – обґрунтувала своє рішення пройти онлайн-курс «Основи спілкування з поліцією» Дар’я Бичкова.

Щоб дізнатися про про презентацію онлайн-курсу, підписуйтеся на Facebook-сторінку Асоціації УМДПЛ: https://www.facebook.com/Association.UMDPL/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.