bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представники Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» взяли участь у HDIM-2017
18.09.2017

14 вересня 2017 р. представники Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» взяли участь у зустрічі з імплементації людського виміру (Human Dimension Implementation Meeting), який щорічно проходить у Варшаві.

Про ситуацію з правами людини в Україні у розрізі гендерно-обумовленого насильства від імені Коаліції учасникам конференції доповіла Ганна Янова (Східноукраїнський центр громадських ініціатив). Геннадій Щербак («Мирний берег») представив актуально інформацію про насильницькі смерті, що сталися під час конфлікту.

«Доповіді представників неурядових організацій та громадянського суспільства на HDIM засвідчили, що ситуація з правами людини на Донбасі далека від задовільної. Порушення прав людини відбуваються щодня, що не знімає питання документування, розслідування та притягнення до відповідальності з порядку денного в Україні»

 – зауважила Ганна Янова, дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Серед доповідачів був також чоловік, який на власному досвіді пережив наслідки війни. Віталій Ковальчук, сам перебував у незаконному місці несвободи на Донеччині. Двох його співкамерників – Володимира Рибака та Юрія Поправку – знайшли мертвими у річці Казенний Торець. Віталію пощастило вижити, але війна забрала у нього матір. Вона зникла безвісти після того, як вирушила на пошуки сина саме тоді, коли того не випускали на волю.

«Ми маємо підтримувати у суспільстві, у міжнародній спільноті, дискурс щодо конфлікту, аби сприяти його якнайшвидшому мирному врегулюванню»

– підсумувала Ганна Янова.

Організатори заходу – Коаліція «Справедливість заради миру на Донбасі» спільно із Гельсінським фондом з прав людини (Варшава).

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • jfpcoalition(at)gmail.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.