bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Практичні аспекти впровадження бюджету участі та роботи з е-платформою
19.09.2017

11 вересня у м. Кременчук експерти Громадської організації «НОВА Енергія» провели  тренінг на тему «Громадський бюджет м. Кременчука 2017 року» за участю представників органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, ЗМІ, громадських організацій та членів робочої групи з впровадження громадського бюджету.

На початку тренінгу виступив міський голова Кременчука Віталій Малецький, який відзначив важливість конструктивного діалогу для вирішення проблем міста.Він підкреслив, що кременчуцька міська влада готова підтримувати співпрацю з громадою, допомагати їй впроваджувати свої ініціативи. Він наголосив, що міська влада має наміри щороку збільшувати міські видатки на  бюджетучасті. Цього року ця сума становить 3 млн. грн., яка буде спрямована на впровадження проектів-переможців із 11 мікрорайонів Кременчука.

Експерти ГО «НОВА Енергія» розповіли присутнім, як готувати та подавати проекти Громадського бюджету, розробляти кошторис, голосувати та стежити за їх реалізацією.

Голова ради ГО «НОВА енергія» Віталій Филенко відзначив високий рівень підготовки Громадського  бюджету у Кременчуці, а також вагому підтримку громадських ініціатив кременчуцькою міською владою.

Про основні етапи впровадження Громадського бюджету, а також вимоги та обмеження  щодо змісту проектних пропозицій на громадський бюджет проінформували секретар робочої групи, депутат міської ради Микола Шевченко та член робочої групи Роман Каць, про альтернативні інструменти інформаційної кампанії Громадського бюджету Кременчука – представник ГО «Культурний діалог» Ірина Каць.

Майстер-клас із заповнення проектної заявки для всіх присутніхпровів сертифікований тренер ГО «НОВА Енергія» Іван Шкурат.  Окремою темою обговорення  стала е-платформа «Громадський проект», котра дозволяє кожному жителю міста брати участь в конкурсі онлайн. З особливостями її роботи  учасників тренінгу ознайомив керівник субгранту ГО «НОВА Енергія» Сергій Омелічкін. Присутні навчилися, як користуватися системою під час подачі та голосування за громадські проекти.

Довідково. Громадський бюджет (бюджет часті) – це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю Кременчука віком від 16 років брати участь у розподілі коштів міського бюджету через розробку проектів для покращення міста та/або голосування за них. Жителі міста може подати проектну пропозицію, пов’язану з покращенням умов проживання в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як проекти реалізуються протягом 2018 року за кошти міського бюджету.

Цього року в рамках співпраці міської влади Кременчука з ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» Громадський бюджет Кременчука отримав е-платформу Громадський проект для автоматизації та прозорості всіх етапів його реалізації. Також місту було надано методичну та технічну підтримку, зокрема допомогу в розробці альтернативного Положення про громадський бюджет.

Захід організовано ГО «НОВА Енергія» за підтримки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та Проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД).

Розробник електронної системи– ГО SocialBoost.

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»: www.nova-energiya.org

Сторінка ГО «НОВА Енергія» наFacebook: www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група у Facebook: www.facebook.com/groups/kremgrombud

Контакти

  • Cергій Омелічкін
  • +38 050 83 76 941

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.