bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Старобільську та Лисичанську влада та волонтери вчаться надавати ефективну правову допомогу
19.09.2017

8, 12 та 15 вересня у містах Старобільськ та Лисичанськ за ініціативи ГО «Суспільна служба правової допомоги» було проведено семінари «Надання ефективної правової та соціальної допомоги ВПО з ВІЛ, гепатитом та туберкульозом».

Протягом семінарів представники органів місцевого самоврядування, волонтерських та громадських організацій вчились виявляти правові та соціальні потреби ВПО, розглянули стандарти надання правової та психологічної допомоги ВПО з ВІЛ, гепатитом та туберкульозом, дізнались про  різницю між стресом та травмою, обговорили поняття «синдром професійного вигорання» та його причини, симптоми, стадії, а також методи профілактики, вивчили особливості медичного обслуговування ВПО з ВІЛ, гепатитом та туберкульозом.

- Наша мета – надати кваліфіковану та корисну правову допомогу ВПО з ВІЛ, гепатитом та туберкульозом в Луганській області, яка зможе покращити їх стан та захистити права у відносинах з медичними або державними установами, - заявив голова ГО “Суспільна служба правової допомоги” Максим Данильченко.

Участь у заходах також взяли ВПО, які представляють різні вразливі групи населення, які розповіли свої історії спілкування з державними органами, окреслили головні проблеми та потреби, що найбільш актуальні для них.

Діяльність організовано в рамках реалізації гранту, що наданий Проектом Ради Європи “Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні”.

 

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.