bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Миколаєві планують активізувати Координаційну раду та прийняти програму протидії ВІЛ-інфекції
10.10.2017

Координаційна рада Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради більше трьох років не збиралася на обговорення нагальних проблем міста за участю НУО.

Як з’ясували представники Миколаївської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» міської програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу не існує, як окремого документу. НУО має намір активізувати роботу Координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та боротьби з наркоманією  після трирічної «відпустки» в роботі та прийняти відповідну програму.

За словами представника НУО Ігоря Коновалова, її було внесено в загальне положення про медицину і виділено 150 тисяч гривень на рік, хоча кошти також передбачені для подолання проблеми ВІЛ/СНІД в інших заходах програми.

У рамках проекту програмного компонента 21М «Підтримка сталої відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції/СНІДу на регіональному рівні шляхом адвокатування переходу на державне фінансування послуг з догляду і підтримки для ВІЛ-інфікованих, профілактики інфікування ВІЛ» проекту «Комплексний підхід до подолання епідемії ВІЛ/СНІД», що реалізується Благодійною організацією «Світло надії» за підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», представники БО мають намір активізувати роботу ради на місцевому рівні та прийняти програму для подальшої роботи.

«У жовтні ми збираємося знову зустрітися з представниками Управління охорони здоров’я міста та секретарем міської Координаційної ради. Ми починаємо роботу Координаційної ради
майже з нуля. Зараз ми хочемо відновити роботу дорадчого органу в місті для розробки та прийняття міської цільової програми. Ми впевнені, що наші зусилля і наполегливість дадуть позитивний результат»,– розповідає Ігор Коновалов.
   НУО переймає досвід колег з Миколаївського місцевого благодійного фонду «Вихід», які теж активізовували роботу Координаційну раду в області.
     Наразі були проведені зустрічі з начальником міського управління охорони здоров’я, секретарем координаційної ради та заступником міського голови з медико-соціальних питань, де обговорювалися робочі питання.

Зараз спільними силами будуть створюватися нові положення, регламенти та списки членів. Програма протидії ВІЛ/СНІДу має бути запроваджена в кожному місті, оскільки говорити про ефективну протидію епідемії ВІЛ/СНІДу в регіоні без затвердженої програми та належного її фінансування неможливо.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.