bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Львові завершилась ІІІ Школа молодіжного соціального підприємництва
25.10.2017

Проект реалізується КУ Інститут міста (Львів) у співпраці із Інститутом розвитку міст у Кракові та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога розвитку 2017».

Команда Інституту міста вже втретє реалізовує проект Школи молодіжного соціального підприємництва і цього року отримала більше 80 заявок  до участі в проекті. Так, тема соціального підприємництва з кожним роком набирає обертів актуальності, адже відповідає найважливішим потребам сучасності. Тепер українці починають усвідомлювати переваги та можливості ведення бізнесу, що ставить за ціль - створення соціальних, а не споживацьких цінностей.

Соціальний підприємець відіграє роль агента соціальних змін завдяки тому що він приймає на себе місію по створенню та підтримці соціальної цінності, знаходиться в постійному пошуку та реалізації нових можливостей для досягнення цієї місії, включений в безперервний процес інновації, адаптації та навчання”, - Грегорі Діз, директор Центру розвитку соціального підприємництва Дюкського університету

Учасниками III Школи молодіжного соціального підприємництва стали люди, які мають не тільки натхнення працювати, але й чітке бачення конкретних кроків задля реалізації задуманого проекту. Після навчального інтенсиву та особистих консультації з менторами Школи, учасники зуміли доопрацювати свої проекти та створити презентацію для публічного представлення,  оцінювання.

Саме за критеріями актуальності, командної спроможності та сталості проекту було обрано переможців III Школи молодіжного соціального підприємництва, які отримають  обладнання для подальшої продуктивної роботи. Зауважимо, що обладнання буде закуплено за кошти Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща  в рамках ініціативи «Польська допомога».

Зараз кожен з учасників Школи презентував проекти, які мають вже зовсім інший рівень, аніж в перші дні нашого знайомства. Тепер я розумію, що Школа дає позитивний вплив на процес шліфування та правильної презентації соціальних проектів. Ви запалені своєю ідеєю - це надихає і провокує. Ми впевнені, що кожен буде розвивати свій проект, незалежно від призових місць в рамках Школи”,  - зазначає Наталія Болібрух, керівник проекту “Youth Entrepreneurship Incubator”, Інститут міста.

Отже, переможцями III Школи молодіжного соціального підприємництва стали такі проекти: Творча майстерня “пТашка” (Ужгород), KidsHub (Черкаси), Інкубатор майстрів нігтьової естетики “IB-Nails” (Київ), соціальне підприємство “Пряниковий будинок” (Чугуїв), “Освітнє кафе” (Мукачево)

Зауважимо, що членами конкурсної комісії були: Мачєй Тройнар, менеджер проектів Інституту розвитку міста Кракова, Галина Заяць, начальник відділу ділових  індустрій  управління економіки ЛМР, Наталія Мякушко  керівник соціального підприємства “Рукомисли”, Анна Іванічева керівник соціального підприємства “Майстерня міста”. Також до вручення сертифікатів долучився Консул Генерального Консульства Республіка Польща у Львові -  п.Кшиштоф Яховіч.

Школа як проект є дуже цікавим та актуальним у нашому соціумі. Він показує, що суспільство розуміє важливість соціального підприємства. Зокрема у Львові, видно що такий бізнес починає розвиватися  і люди дізнаються про це ще більше. Я вдруге стала членом конкурсної комісії, була на першому відборі проектів 2015 року, і хочу сказати, що рівень проектів надзвичайно кращий, якісніший.  Молоді люди зі всієї України зрозуміли як важливо займатися соціальним підприємництвом, особливо в українському сьогоденні. Однозначно такі ініціативи потрібно продовжувати вдосконалювати, залучати ще більшу кількість учасників та розширювати свої горизонти розуміння соціального підприємництва”, - коментує Галина Заяць, член конкурсної комісії, начальник відділу ділових індустрій  управління економіки Львівської міської ради.

Про Школу у мене лише позитивні враження. Тут я знайшла коло однодумців, які хочуть робити бізнес не для бізнесу, люди, які прагнуть робити добрі справи . Так, таких людей є небагато, але Школа стала таким осередком добра, тепла і бізнес-ідей з думкою про людей  Для мене це стало мабуть найціннішим, адже такі заходи є платформою для нетворкінгу, збору контактів, знайомств та порад. Таке спілкування стимулює, надихає тебе. В такому середовищі ти маєш можливість не тільки пропрацювати свою ідею, але й протестувати її. В рамках Школи мені надали можливість подивитися на свою ідеї під різним кутом, навчитися презентувати свої напрацювання. Я здобула навики роботи в команді та зрозуміла як варто піарити свій проект, свою роботу соціального підприємця”, - ділиться враженнями  Людмила Сюзева, учасниця III Школи  (Ужгород).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.