bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Аналіз судових рішень про визнання фізичної особи недієздатною судами міста Києва за 2016 рік
09.11.2017

В рамках Програми «Нове правосуддя» було підготовлено інфографіку, на якій представлений аналіз судових рішень про визнання фізичних особи недієздатною судами міста Києва за 2016 рік

Експертами Громадської правозахисної організації «Права людини» в рамках проекту «Сприяння ефективному використанню права на доступ до правосуддя осіб з порушеннями психічного здоров’я та обмеженими інтелектуальними можливостями», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя» було підготовлено інфографіку, на якій представлений аналіз судових рішень про визнання фізичних особи недієздатною судами міста Києва за 2016 рік.

аналіз судових рішень про визнання особі недієздатною

В результаті детального аналізу судових рішень про визнання фізичної особи недієздатною, аналітики ГПО «Права людини» виявили, що загалом в період з 01.01.2016 по 31.12.2016 року суди міста Києва розглянули 281 справу.

Проте, експерти змогли проаналізувати лише 261 справу, оскільки інформація по 20 судовим справам заборонена для оприлюднення, згідно Закону України «Про доступ до судових рішень».

Судами із загальних 261 справи було прийнято рішення про визнання фізичної особи недієздатною у 247 справах, що складає майже 95% від загальної кількості проаналізованих справ. І лише 3 рішення було прийнято про відмову у визнанні фізичної особи недієздатною, що складає трохи більше 1% від загальної кількості проаналізованих справ.

2 особи скористалися правом особистої участі під час судового розгляду справ, щодо визнання останніх недієздатними.

Також, слід звернути уваги, що лише 2 особи, щодо яких суд приймав рішення про визнання їх недієздатними були особисто присутні під час судового розгляду справи.

Контакти

  • http://prava-lyudyny.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.