bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школярі Краматорська отримали уроки безпеки від патрульної поліції
15.11.2017

11-14 листопада в Слов’янську відбулось 5 інформаційних зустрічей “Знайомтеся - наші друзі поліцейські!” за участі патрульних поліцейських міст та школярів. Заходи відбувались за ініціативи ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу”, Слов’янського бюро правової допомоги та Патрульної поліції в Краматорську та Слов’янську.

Під час зустрічі діти активно спілкувались зі співробітниками поліції, з інтересом слухали про правила безпеки, які пояснювали поліцейські, задавали питання і цікавились різними питаннями щодо правил поведінки у складних ситуаціях, на кшталт, «що робити, коли загубився і немає мобільного зв’язку», «як поводити себе, коли поряд немає дорослих і комусь потрібна допомога», «чи може дитина повідомити поліцію про небезпеку» та багато інших. Поліцейські також ознайомили дітей з нормами діючого законодавства та передбаченою відповідальністю за їх невиконання. Крім того, для кращого сприйняття та розуміння дітьми що небезпечного може трапитись в реальному житті та які можуть бути наслідки, поліцейські приводили приклади зі своєї практики щодо різних випадків попередження та викриття злочинів, а також випадків, коли діти потрапляли у небезпечні ситуації через недотримання законів та правил безпечної поведінки.

– Дітям дуже подобаються такі заняття і вони приносять велику користь. Коли діти спілкуються з справжніми поліцейськими це справляє більше враження, ніж шкільні навчання. Поліцейські в формі, зі спеціальними засобами, проводять практичні вправи, приносять з собою інвентар. Це справляє на дітей сильні враження, а тому сприймається і запам’ятовується на багато краще. Пояснення дітям базових речей відбуваєтьсяробота на перспективу, яка впливає на загальну етику і культуру. В результаті ми отримуємо безпечне середовище. Крім того, діти краще за патрульних нагадуватимуть батькам правила дорожнього руху, не говорячи вже про серйозніші речі, - впевнений голова ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” Сергій Коваленко.

Метою проекту “Громадська ініціатива “За безпечні громади Донеччини!”, що здійснюється  ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” за підтримки Програмної  ініціативи «Права людини та правосуддя».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.