bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині громадяни навчались захищати свої права та інтереси перед місцевою владою
15.11.2017

11 листопада за ініціативи ГО «Громадська платформа» на базі відділення Консультаційного Бюро для громадян в місті Кремінна відбувся семінар «Школа права: захист прав людини та розвиток громад», спрямований на активізацію і підвищення потенціалу місцевих громад для впливу на локальні центри ухвалення рішень задля вирішення проблем з дотриманням прав людини в кризових умовах.

Учасники семінару, якими стали активні мешканці місцевої громади, правозахисники, представники неурядових організацій та органів місцевої влади, цього разу шукали відповіді, як краще розвивати місцеву демократію, залучати додаткові ресурси до бюджетного процесу, допомагати громадам створювати та розвивати ОТГ. Громадські активісти обговорювали також питання захисту своїх інтересів перед місцевою владою, реалізації свого права на участь у підготовці та прийнятті управлінських рішень. Учасники отримали інформацію, що стосується загальних зборів громадян за місцем проживання, громадських слухань, місцевих ініціатив та органів самоорганізації населення. Адже саме ці механізми дозволяють громадянам ефективно розв’язувати місцеві проблеми. І саме підвищення професійного рівня місцевих активістів та представників місцевої влади і вміння  використовувати ці механізми сприятиме сталому розвитку територіальних громад.

«Повноцінне та ефективне завершення реформи потребує створення демократичних моделей публічного управління, що передбачає активну участь громадян у процесі прийняття рішень, тому дуже важливим є публічне обговорення ходу реформ та обмін досвідом», - зазначив керівник організації «Громадська платформа» Сергій Кошель.

Телефони “гарячої” лінії:

093 455 30 70

099 257 52 87

Ініціатива «Продовження роботи Консультаційного Бюро для громадян в містах Сєверодонецьк, Рубіжне та Кремінському районі» реалізується ГО «Громадська платформа» та Програмою Розвитку ООН в Україні за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції. Погляди висловлені в цій публікації, належать авторам і можуть не збігатись із офіційною позицією ПРООН в Україні, Швейцарською Конфедерацією та Урядом Швеції.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.