bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відтепер молодь Ніжина знає, як протидіяти корупції
24.11.2017

Студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя стали активними учасниками освітнього тренінгу «Вчимося жити без корупції!», який провела ГО «Чернігівський Центр Прав людини» 23 листопада 2017 року.

Молоде покоління доволі толерантно ставиться до хабарництва і вважає його швидким і зручними способом розв’язання проблем. В багатьох випадках молоді люди віддають перевагу корупційним методам вирішення проблеми через брак інформації щодо законних шляхів рішення та відсутність знань про свої права та механізми їх захисту. Як це не прикро, але ніхто особисто не замислюється про власну відповідальність за катастрофічні показники рівня корупції. Така позиція молоді, якій творити майбутнє країни, звично віддаляє перспективу подолання корупційних відносин у суспільстві.

На тренінгу студенти вчились визначати що таке корупція та як протидіяти цьому явищу. Адже діяльність виключно у власних інтересах, не враховуючи інтереси суспільства, не сприятиме подоланню тієї чи іншої проблеми. Діяти потрібно разом, а роль кожного з нас полягає у готовності співпрацювати та переконувати інших.

Протидія корупції має починатись “з низу”, тобто від кожного з нас. Безумовно, на це також має бути і воля органів влади, сформувати активну громадянську позицію щодо протидії корупції у своєму оточенні. 

Тренінг допоміг молоді підвищити свій рівень правових знань щодо наслідків корупції та покращити компетенції власного правового захисту та протидії хабарництву.

 

Контакти

  • Чернігівський Центр Прав Людини
  •  [email protected]
  • 0462 67 7575
  •  www.pravoc.relc.com
  •  https://www.facebook.com/razzdolkor/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.