bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Сєвєродонецьку молодь навчалась культурі діалогу та згуртованому прийняттю рішень
30.11.2017

27 листопада в м. Сєвєродонецьк громадською організацією «Студентське братство Луганської області» було проведено тренінг «Школа діалогу та примирення для молоді «Побудуємо майбутнє разом».

Учасники тренінгу, якими стали студенти та учні старшої школи, розкривали поняття діалогу і миротворчості, отримували пізнання про культуру діалогу.У жвавій дискусії та роботі в групах опановували методику ненасильницького спілкування та переговорного процесу, вирішували завдання як замінити мову і прояви ворожнечі на мову співпереживання, а також застосовували прийоми фасилітації (налагодження) діалогу і прийняття рішень у групі та пробували зрозуміти, яким чином приймати рішення, щоб кожен у групі його підтримав і вважав оптимальним.

«Учасникам процесу спілкування іноді бракує вміння слухати, розуміти і знаходити спільну мову. Вміння пояснити іншим те, що вдалося зрозуміти. Уміння транслювати слова у конкретні справи. Діалог — шлях до набуття цих умінь і навичок. Це найприйнятніший спосіб не лише висловитись, а й почути. Не лише поговорити, а й перейти до справи. Не лише переконувати іншого, а й зрозуміти його та домовитися про співпрацю. Ці вміння є дуже важливими за сучасних умов розбудови діалогу між переміщеними особами та приймаючими громадами та процесів миробудування в Україні вцілому. Нагадаю, що метою проведення таких заходів, як Школа діалогу та примирення для молоді є необхідність подолання упереджень і стереотипів у сприйнятті спільної історії серед молоді Донбасу, розвитку толерантності та взаємоповаги в молодіжному середовищі, формування високого рівня толерантності в молодіжному середовищі» - зазначив  керівник проекту Олексій Кормілецький.

Проект «Молодь за взаєморозуміння та побудову атмосфери довіри задля кращого життя громад Донбасу» реалізується ГО «Студентське братство Луганської області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.