bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Краматорську людей з інвалідністю навчають взаємодії з владою для прийняття локальних рішень
05.12.2017

2 грудня в місті Краматорськ за ініціативи ГО «Правозахисний рух Донбасу» в рамках проекту «Ти не один: захист прав та соціальна інтеграція людей з інвалідністю в Донецькій області» відбувся третій семінар-тренінг «Інструменти участі у виробленні місцевої політики та захисту громадських інтересів». Захід спрямований на захист прав та інтересів людей з інвалідністю (в тому числі ВПО та ветеранів АТО).

Учасники семінару представники організацій що опікуються проблемами людей з інвалідністю та інших маломобільних категорій громадян, представники органів місцевого самоврядування отримали поглиблені пізнання таких інструментів співпраці влади та громадськості на місцевому рівні, як: місцевий референдум, громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади, консультації з громадськістю, громадські ради, загальні збори громадян за місцем проживання, органи самоорганізації населення.

Практичні завдання, що виконувались учасниками, були орієнтовані на вироблення таких механізмів взаємодії між владними інститутами на місцях та громадянами, як зв’язок членів представницьких органів на місцях (депутатів місцевих рад) з громадою,  прозорість функціонування органів місцевого самоврядування, відповідальність депутатів місцевих рад перед територіальною громадою, ефективність систем адміністрування місцевих коштів.

«Місцеве управління являється найбільш наближеним до громадян рівнем здійснення публічної влади. Як система механізмів вирішення проблем локального значення, ця сфера передбачає максимально ефективне використання ресурсів, що перебувають у розпорядженні громад для потреб певної території та її мешканців. Місцеве управління постає як сукупність процедур і механізмів безпосередньої демократії, що забезпечують максимальний вплив населення на прийняття владних рішень на локальному рівні. Законом відведено певна сфера для місцевої ініціативи, спрямованої на забезпечення належного зв’язку між управлінням і самоорганізацією, що є запорукою дотримання демократичних стандартів на місцях. Отже, відповідальність за ефективність системи місцевого самоврядування несуть не лише органи управління, які утворюють відповідну систему, але і члени територіальної громади. За таких умов необхідною вимогою є забезпечення тісної взаємодії між владними інститутами на місцях та громадянами» - говорить керівник проекту Іван Світличний.

Проект “Ти не один: захист прав та соціальна інтеграція людей з інвалідністю в Донецькій області” реалізується ГО “Правозахисний рух Донбасу” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.