bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Донбасу навчалась мирному спілкуванню та згуртованому прийняттю рішень
12.12.2017

8 грудня в Слав’янську та 9 грудня в Новопскові громадською організацією «Студентське братство Луганської області» були проведені тренінгові навчання «Школа діалогу та примирення для молоді «Побудуємо майбутнє разом».

Учасники тренінгу, якими стали студенти та учні старшої школи, розкривали поняття культури діалогу і миротворчості, розбирали на практичних заняттях такі складові організації діалогу, як: потреба у діалозі, дійові особи та функціональні ролі в діалозі, етапи діалогу, організація діалогу або менеджмент діалогового процесу. Особливу увагу було приділено вивченню прийомів якими можна змінити діалог в бік мирного ведення переговорів, у випадках виникнення у спілкуванні непорозуміння через різне бачення, ставлення чи різні позиції. Із зацікавленням велась робота в групах, під час якої учасники опановували методику ненасильницького спілкування та переговорного процесу і на прикладах вирішували завдання, як можна змінити прояви ворожнечі на співпереживання.

«Проводити для молоді такі навчання є важливим елементом подолання упереджень і стереотипів у сприйнятті спільної історії серед молоді Донбасу та побудови толерантних і мирних взаємовідносин в українському суспільстві взагалі. Ті елементи, які включені в програму тренінгів формують навики ненасильницького спілкування, злагодженого ведення переговорного процесу, вміння переводити спір у мирне русло та приймати узгоджені рішення гуртом. Так, переговорний процес це невід’ємний навик для втручання у конфлікт і зниження напруги до рівня, коли взаємні прояви ворожнечі можна замінити діалогом між сторонами. Фасилітація (налагодження) діалогу допомагає групам людей у виражених конфліктах дійти згоди, помиритися і розбудувати громаду шляхом співпраці. Прийняття рішень у групі дозволить зрозуміти, яким чином приймати рішення, щоб кожен у групі його підтримав і вважав оптимальним» - зазначає  керівник проекту Олексій Кормілецький.

Проект «Молодь за взаєморозуміння та побудову атмосфери довіри задля кращого життя громад Донбасу» реалізується ГО «Студентське братство Луганської області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

  • [email protected]
  • «Студентське братство Луганської області»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.