bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Теми і джерела інформації. Як налагодити плідну комунікацію? (тренінг у м. Чугуєві)
27.12.2017

Таку назву мав тренінг для громадських активістів, що відбувся 23 грудня у м. Чугуєві, на базі Молодіжного хабу «СITY».

У новітньому інформаційному суспільстві інформація, вміння її одержувати, якість, актуальність, форма і методи подачі стають запоруками успіху.

Саме цим питанням був присвячений освітній захід, тренером на якому виступив Юрій Чумак, експерт Чугуївської правозахисної групи з питань доступу до інформації, член правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України, колишній регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини по Харківській області. У 2006 році він виграв суд у Президента України щодо ненадання відповіді на запит.

Під час тренінгу правозахисник Ю. Чумак значну увагу приділив питанню забезпечення права на доступ до публічної інформації та гарантіям від порушень права на приватність – при поширенні відомостей.

Далі зупинилися на комунікації та її складниках, про те, які теми варто висвітлювати, аби зацікавити засоби масової інформації, про переваги, недоліки і «секрети» взаємодії зі ЗМІ, про прес-реліз, інтерв’ю, інформаційний привід тощо. Познайомились і з 10 правилами правильного новинарного тексту.

Всі учасники отримали новий досвід, навички і побачили можливості, завдяки яким можна розвивати інформаційне поле для потреб громади.

Тренінг проводився за ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Центр посилення правових можливостей місцевих територіальних громад Печенізького, Чугуївського районів Харківської області та Станично-Луганського району Луганської області», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

  • https://www.facebook.com/ChuguyivHumanRightsProtectionGroup/
  • Чугуївська правозахисна група

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.