bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Депутати та працівники Люблинецької ради вчилися здійснювати свою діяльність публічно та прозоро
19.01.2018

18 січня 2018 року у Люблинецькій об’єднаній територіальній громаді, за ініціативи Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН населення, пройшло навчання для депутатів та працівників органів самоврядування.

Семінар на тему «Забезпечення публічності та прозорості у діяльності обраних та посадових осіб місцевого самоврядування» не є новизною для громад, але системність навчання дає свої результати та розставляє точки над «і»… «Багато чого ми знаємо та використовуємо у своїй діяльності, але деякі моменти і важливі питання, які з’являються в процесі роботи і на вирішення чи вичитку яких не завжди є час і можливість – ви сьогодні дали відповідь…і ми вам за це вдячні» - коментує голова селищної ради.

Спілкування відбувалося більше в форматі питання-відповідь, де експерт заходу – Михайло Шелеп радо допомагав порадами та посиланнями на законодавство. Розбираючи теми прозорості, публічності та підзвітності, спікер наголосив на необхідності депутатів та працівників ради правильно реагувати на запити і що головне – давати на них відповіді. «Нещодавно була ситуація з двома ОТГ, які на офіційні запити не бажали відповідати, виясняли через юристів причини запитів чи посилалися на те, що інформація є на сайті… це є порушення законодавства України. Виявляється вони не розуміють, що це є їхній прямий обов’язок…» - ділиться Михайло.

Багато уваги приділили правам, можливостям та обов’язкам депутатів та старост у представленні інтересів громад.

Наприкінці 2017 року представники Люблинецької ради провели відкрите звітування та бюджетні слухання по громадах. «Ми намагаємося бути відкритими та створювати механізм комунікації з мешканцями.  На відкритій зустрічі можна поставити питання напряму голові громади і отримати допомогу чи варіант рішення проблеми»» - коментує заступник селищної голови.  Таким чином громада відчула на собі, що впровадження ефективних інструментів прозорості та публічності забезпечують відкриті і приязні взаємовідносини влади та громади та сприяють підвищенню рівня загальної довіри один до одного.

Семінар відбувся в межах реалізації проекту «Майстерня комунікації влади та населення у об’єднаних територіальних громадах Волині через використання інструментів місцевої демократії», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».

 

 

 

Контакти

  • «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.