bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дубівську та Люблинецьку ОТГ навчають створювати вуличні та квартирні комітети
30.01.2018

Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії продовжує активну співпрацю з Дубівською та Люблинецькою громадами. На сьогодні піднімається питання необхідності самоорганізації мешканців і кінець січня 2018 року присвячений даному питанню.

У с. Городище та с. Облапи Дубівської громади та у с. Довгоноси Люблинецької ОТГ були проведені навчальні зустрічі на тему «Створення вуличних, квартальних та сільських комітетів, як інструмент розвитку території».

 Децентралізація в громадах відбулася, а розуміння мешканців щодо змін та своєї ролі у цьому ще на етапі переходу. З мешканцями периферії визначили проблемні питання кожної територіальної одиниці та працювали із активістами, які прагнуть діяти вже сьогодні заради кращого майбутнього.

Про ресурси та можливості громади загалом та кожного мешканця окремо розповів експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, Петро Лавринюк. «Зараз від кожного із нас залежить, як громада функціонуватиме у майбутньому. Сталий розвиток ґрунтується на бажання кожного до цього розвитку бути причетним» - інформує тренер семінару. «Сільські комітети – наразі єдиний ефективний інструмент захисту прав та інтересів вас, як периферійних громад» - наголошує експерт. Крім того, в громадах очікується прийняття програм, які направлені на підтримку місцевих ініціатив та проектів, а спільна справа об’єднує дух людей, які працюють над реалізацією проекту.

Навчання – це одне, а реакція громади це інше: хтось вирішив, що це не для нього, а інші занотовували ідеї та уже почали гуртувати навколо себе інших людей. Наразі, сформовано ініціативні групи у визначених громадах та вестиметься робота із створенням сільських комітетів у кожній із громад. Проте найважливіше, робота над зміню патерналістської свідомості та формування у кожному із учасників бажання бути причетним до позитивних змін.


Семінар відбувся в межах реалізації проекту «Майстерня комунікації влади та населення у об’єднаних територіальних громадах Волині через використання інструментів місцевої демократії», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».

 

Контакти

  • Волинський ресурсний центр
  • [email protected]
  • +38 (0362) 63-60-16
  • http://vrc.rv.ua/
  • а/с 201 м. Рівне 33028 Україна вул. Пушкіна 17 приміщення ЗОШ 15

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.