bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сєвєродонецьку громадські активісти дослідили ключові проблеми громади
02.03.2018

Протягом січня – лютого 2018 року Сєвєродонецьким офісом Мережі правового розвитку при ГО «Громадська платформа» було проведено опитування серед мешканців міста Сєвєродонецьк на тему «Ідентифікація місцевих проблем та вироблення пріоритетів розвитку в місті Сєвєродонецьк», у якому взяли участь 100 респондентів – місцевих мешканців.

Опитуванням були охоплені такі питання, як: оцінка рівня безпеки в місті, виділення найбільших проблем в сфері безпеки для міста, напрямки взаємодії влади та громадськості в підконтрольних Уряду України містах Луганської області та проведення першочергових заходів для зміцнення безпеки в місті, оцінка якості роботи патрульної поліції в місті та рівня відкритості Сєвєродонецької міської ради, з’ясування першочергових заходів, що необхідно здійснити громадськості для збільшення відкритості та прозорості влади в місті Сєвєродонецьк.

Найбільш розповсюдженими проблемами в сфері безпеки міста було визначено погане освітлення вулиць в темний час доби, порушення правил дорожнього руху, погана якість доріг, близькість лінії розмежування зони АТО, велика кількість зброї на руках. На думку громадян, основними проблемами взаємодії влади та громадськості є корумпованість влади, відсутність партнерства та комунікації між владою та громадою, пасивність та необізнаність громадян в участі у вирішенні питань міста та контролю над органами влади. Серед першочергових заходів для зміцнення безпеки в місті були виділені покращення освітлення вулиць, встановлення системи відео нагляду, виконання програми безпеки в місті, дотримання законів та правопорядку.

«Є очевидним, що в незалежності від того, наскільки сильним є бажання громадськості вирішити всі питання безпеки міста одночасно та налагодити безпечне середовище в повній мірі, це зробити практично неможливо. Більш ефективною моделлю є спочатку виокремлення найголовніших питань безпеки, тоді планування навколо них спільної діяльності і розроблення ефективних шляхів їх вирішення. Проведення даного опитування покликане за допомогою думки громадськості виокремити основні питання безпеки, на подолання яких будуть направлені наші зусилля, прийняти до відома та використати в роботі запропоновані напрямки взаємодії влади та громадськості, а також спланувати з врахуванням позиції громади пріоритетність здійснення заходів направлених на подолання питань небезпеки» - відзначив керівник Сєвєродонецького офісу Мережі правового розвитку при ГО «Громадська платформа» Сергій Кошель.

Контакти

  • Сєвєродонецький офіс Мережі правового розвитку
  • ГО «Громадська платформа»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.