bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майстерня громадської участі пройшла у Біляївці
05.03.2018

Біляївські активісти та депутати розробили два соціальні проекти, спрямовані на вирішення актуальних проблем громади.

В цьому їм допомагала ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та за сприяння Біляївської міської ради.

Проектну майстерню, що відбулася днями в Біляївській ОТГ, модерували експерти Андрій Крупник, Анна Трепалюк та В’ячеслав Зирянов. Відкрив захід голова Біляївської ОТГ Михайло Бухтіяров.

Семинар 08.02.2018-по проектам в Беляевке-4

Учасники майстерні спочатку визначили проблеми громади, які потребують уваги, а потім визначали шляхи їхнього вирішення.

Першою проблемою, зокрема, були труднощі з інтеграцією для повнолітніх сиріт, які повертаються у рідну Біляївську громаду з інтернатних закладів. Вони частіше за все не мають а ні житла, а ні роботи, а ні сім’ї.

Ідея проекту, що спільними зусиллями був розроблений під час майстерні, полягає в тому, щоб збудувати в місті Біляївка котедж та облаштувати в ньому невеличкий соціальний гуртожиток для повнолітніх сиріт, налагодити роботу щодо сприяння у їх працевлаштуванні та, за потреби, в отриманні ними додаткової освіти.

Для того, щоб колишні виховані інтернатів змогли успішно налагодити свій побут, створити сім’ю, та взагалі, адаптуватися для самостійного життя, змогли учасники майстерні пропонували проводити спеціальні навчальні заходи.

Щодо ресурсів для реалізації такого важливого проекту, то їх можна шукати як в місцевому, так і в обласному бюджеті, а також подати заявку на фінансування від ДФРР або міжнародних донорів.

Друга ідея учасників майстерні, яка також стосується соціальної сфери, полягала в тому, щоб створити систему нагляду за дітьми у сім’ях, які перебувають на обліку соціальних служб, але де батьки не позбавлені батьківських прав. Тобто мова їде про сім’ї, що знаходяться у складних життєвих обставинах.

Ментори запропонували розглянути модель вирішення цього питання на прикладі Центру реабілітації та соціальної адаптації, що діє при Одеському благодійному фонді «Шлях до дому». Там діти з таких сімей тимчасово проживають, при цьому відвідують школу та додаткові позашкільні заняття, отримують психологічну допомогу.

Експерти проекту «Школа громадської участі» надалі допомагатимуть учасникам проекту у пошуку ресурсів та впровадженні цих проектів. Подібні майстерні плануються до проведення і в інших громадах Одеської області.

Учасники Школи розробили концепції власних майбутніх проектів, при доопрацюванні та реалізації яких вони в подальшому отримають допомогу від експертів Асоціації.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.