bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Спеціаліст Селидівського бюро правової допомоги успішно захистила право ВПО на спадщину
06.03.2018

У зв’язку з ситуацією, що склалась на Сході України, досить часто громадяни, які перебувають не непідконтрольній території, мають проблеми зі спадкуванням. Але спеціалісти бюро правової допомоги в Донецькій області стоять на сторожі прав громадян.

До Селидівського бюро правової допомоги звернувся чоловік, який просив проконсультувати його з питань спадкового справа, а саме, можливостей поновити строк вступу до спадщини за померлим батьком. У ході консультації було з’ясовано, що спадкодавець помер у 2015 році і після нього залишилось майно у вигляді недоотриманої за життя пенсії. Чоловік вже звертався до нотаріуса, але йому було відмовлено у відкритті спадкової справи з причини пропущення строку вступу до спадкування.

Оцінивши ситуацію та дізнавшись причину такої довгої затримки – перебування на непідконтрольній території та неможливості виїзду, Маріупольським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було призначено головного спеціаліста бюро Катерину Янковську. Вона склала позов до Селидівського міського суду про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

У заяві окрім положень Цивільного кодексу спеціаліст посилалась на Постанову Пленуму Верховного суду України від 30 травня 2008 року №7 «Про судову практику у справах про спадкування», яка встановлює, що поважними причинами пропущення строку для прийняття спадщини, є причини, пов’язані з об’єктивними, непереборними, істотними труднощами для спадкоємця на вчинення цих дій. І саме неможливість виїзду з непідконтрольної території просили визнати поважною причиною та встановити додатковий строк у 6 місяців для подання заяви.

Суд, дослідивши доводи, викладені у позовній заяві, вирішив задовільнити позов повністю та встановити додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини з дня набрання рішення суду законної сили.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695,

Селидівське бюро правової допомоги - м.Селидове, вул. Карла Маркса, буд 41 а, тел : (06237) 7-47-90

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

 

Контакти

  • Маріупольський місцевий центр з надання БВПД
  • [email protected]
  • (0629)474-695

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.