bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Головний спеціаліст Маріупольського центру БВПД провела лекцію про протидію насильству
12.03.2018

У зв’язку з набранням чинності змін до закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» актуальним постало питання підвищення правової обізнаності громадян з поняттями «насильство» та «домашнє насильство».

1 березня 2018 року головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Дереко провела лекцію для осіб, що стоять на обліку в ювенальній пробації спільно з провідним психологом даної установи Оленою Рингач.

Під час заходу спеціаліст центру акцентувала увагу на тому, що сімейне (або домашнє) насильство має характер всесвітньої епідемії, хоча рівень поширеності та причини в різних країнах відрізняються. Статистика приголомшує: за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, до 30% жінок у всьому світі в тій чи іншій формі зазнавали фізичного та/або сексуального насильства з боку своїх чоловіків або партнерів. У Європі домашнє насильство посідає перше місце серед причин смерті жінок у віці від 16 до 44 років, випереджаючи дорожньо-транспортні пригоди й онкологічні захворювання.

За даними міжнародних досліджень, близько 20% жінок та 5-10% чоловіків заявляють, що зазнавали сексуального насильства в дитинстві. Кількість дітей, які щодня потерпають від насильства в сім’ї, перевищує десять мільйонів. Утім, чоловіки не менш загрожені: для них набагато вищим є ризик зазнати насильства з боку незнайомців, а для жінок і дітей набагато більша ймовірність стати жертвами насильства з боку тих, кого вони знають.

Присутнім було також показано відеоролик щодо дій, які розцінюються як домашнє насильство та можливостей звернення за допомогою до відповідних органів.

Того ж дня в.о. начальника Великоновосілківського бюро правової допомоги Вадим Стадник спільно з директором Великоновосілківського районного центру зайнятості Степан Буряком, локальним координатором в Донецькій області  Програми Розвитку ООН Дмитро Курочка було проведено інформаційно-роз’яснювальний захід серед населення Великоновосілківського району.

У ході заходу громадян ознайомлено з діяльністю бюро правової допомоги, можливостями отримання правових консультацій та системи безоплатної правової допомоги, а також про реалізацію правопросвітницького проекту “Я маю право!” та роз’яснено основні зміни до закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695,

Великоновосілківське бюро правової допомоги - смт. Велика Новосілка, вул. Пушкіна буд.36, тел.: (06236) 2-10-30

Волноваське бюро правової допомоги - м. Волноваха, вул. Центральна,буд.43, тел.: (06244) 4-15-50

Вугледарське бюро правової допомоги - м. Вугледар, вул. Трифонова, буд. 22, тел.: (06273) 6-40-00,

Курахівське бюро правової допомоги - м. Курахове пр.-т Соборний, буд 4, тел.: (06278) 3-15-48,

Мангушське бюро правової допомоги - смт. Мангуш, пр. Миру,буд 70, тел: (06297) 2-34-80

Нікольське бюро правової допомоги - смт. Нікльське вул. Свободи, буд. 87, тел: ( 06246) 2 -03-54,

Покровське бюро правової допомоги - м.Покровськ, вул. Європейська 49, 2 поверх, тел: (0623) 52-19-38

Селидівське бюро правової допомоги - м.Селидове, вул. Карла Маркса, буд 41 а, тел : (06237) 7-47-90

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

Контакти

  • Маріупольський місцевий центр з надання БВПД
  • [email protected]
  • (0629)474-695
  • м. Маріуполь пр. Нахімова 82

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.