bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Старобільську відбулася Луганська школа місцевої демократії
19.03.2018

У Старобільську представники активу 4-х об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Луганської області пройшли навчання в межах «Школи місцевої демократії для ОТГ». Протягом трьох днів учасники вивчали можливості використання форм локальної демократії на рівні своїх громад, процеси впровадження змін, моделі співпраці та комунікації.

Тренінг проводився ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення сталого розвитку у об’єднаних територіальних громадах на Луганщині через збалансування інтересів центру та периферійних громад» за підтримки МФ «Відродження» (програмна ініціатива «Демократична практика»).

Перший день розпочався зі знайомства між представниками Чмирівської, Новопсковської, Білокуракінської, Троїцької ОТГ. Крім цього учасники встановлювали тип зав’язків ОТГ з іншими структурними підрозділами району чи села. Після встановлення зав’язків представники намагались проаналізувати проблеми ОТГ та знайти шляхи їх вирішення. Учасники змогли більше дізнатися про громаду та її можливості.

Другий день пройшов під темою впровадження змін та адвокації. Учасники вчилися не тільки захищати свої інтереси, а й налагоджувати впроваджувати зміні через використання механізмів участі, налагоджувати контакт із місцевою владою задля майбутнього процвітання ОТГ. Саме для цього важливо будувати діалог та вміти в ньому апелювати власними правами та обов’язками, які повинна виконувати влада  та місцеві жителі. Тільки за тих умов механізм під назвою об’єднана територіальна громада буде працювати злагоджено.

Останній, третій день розпочався з поняття «комунікація». І не випадково. Адже вміння спілкуватися, домовлятися - є для жителя ОТГ дуже важливим. Завдяки цьому він може збільшити кількість ресурсів, що прискорить вирішення проблеми. Останнього, на жаль, дуже багато, тому вирішення повинно бути якомога швидким та дієвим. Тому необхідно аналогічно швидко орієнтуватися у власних можливостях та доводити людям необхідність їхньої допомоги за допомогою вміння спілкуватися та правильно подавати існуючу ситуацію.

Таким чином учасники тренінгу зрозуміли принцип роботи інструментів демократії та отримали нові знання про поведінку з владою та іншими підрозділами району чи села. Крім цього вони зуміли залучити їх на практиці. Є надія, що ця практика буде дієвою не тільки на тренінгу, а й в реальних умовах.

Контакти

  • Громадська ініціатива Луганщини
  • [email protected]
  • 0506223330

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.