bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Сєвєродонецьку розпочала роботу «Школа лідера громади»
23.03.2018

19 та 20 березня в місті Сєвєродонецьк за ініціативи ГО «Громадська платформа» розпочала роботу «Школа лідера громади», в рамках якої учасники відвідали 2 тренінги за темами: «Лідерство та оцінка потреб громади» та «Розвиток громад: як створити умови для конструктивного діалогу між представниками різних сфер та секторів». Тренінги провела Катерина Соловйова, президент ГО «Центр підтримки громади».

Зазначеними темами були охопили такі питання як: виклики децентралізації, механізми участі у процесах прийняття рішень, міжсекторна співпраця, аналіз локальної громади (її ресурсів та проблем). Учасники тренінгів дізнались про основні ключові принципи, які слід враховувати при плануванні розвитку громад та впровадженні будь-яких ініціатив з місцевого економічного розвитку, а саме: необхідність застосування системного всебічного та комплексного підходу до місцевого розвитку, місцеве лідерство та бачення перспектив, творчість та креативність, створення партнерств, залучення громади та налагодження співпраці, необхідність переходу від закритих місцевих економік до відкритих глобальних систем та інші.

Місцевий розвиток має бути спрямований на досягнення стратегічних цілей, але водночас він повинен демонструвати певний позитивний ефект у короткостроковому періоді, також він має бути процесом випереджувального характеру, гнучким та адаптивним. Важливими принципами є оперативність та націленість на дії, програми й заходи з місцевого розвитку мають бути прозорими і підзвітними, і не менш важливою  складовою діяльності у сфері планування місцевого розвитку громад є зростання конкурентоспроможності, - відзначив Сергій Кошель, керівник Сєвєродонецького офісу Мережі правового розвитку при ГО “Громадська платформа”

Проект “Посилення правових можливостей мешканців громади Сєвєродонецька” здійснюється ГО “Громадська платформа” за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.