bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Тернополі створено робочу групу для напрацювання механізму соціального замовлення
05.04.2018

Громадські організації, які надають соціальні послуги населенню, можуть отримувати на це фінансування з міського бюджету. Таку співпрацю між владою та ГО передбачає механізм соціального замовлення.

Розпорядженням міського голови про впровадження механізму соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2013 № 324 «Про затвердження Порядку здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів» було створено робочу групу, яка працює над впровадженням механізму соціального замовлення в Тернополі.  

Соціальне замовлення є одним із найефективніших соціальних механізмів сучасності. Використовуючи його, влада може тісно співпрацювати з громадським сектором та вирішувати важливі питання соціальної сфери, шляхом делегування своїх обов’язків за бюджетні кошти. Завдяки цьому підвищиться ефективність їх надання тернополянам.

Члени робочої групи збирають інформацію про те, які соціальні послуги надаються населенню та про організації, які потенційно зможуть отримувати за них фінансування згідно конкурсу з міського бюджету. Якщо ви є членом організації, яка надає або може надавати соціальні послуги населенню (паліативний догляд, соціальна адаптація, соціальна інтеграція чи реабілітація, соціальний супровід та інші), просимо зв’язатися з нами для подальшої співпраці.

Контакти: [email protected], +38(096)-700-39-55 (Володимир Шевченко).

Довідка: Центр громадського контролю “Дій!” - проект чеської організації People in Need за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність - Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).

Контакти

  • Центр громадського контролю “Дій!”
  • [email protected]
  • +38(096)-700-39-55

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.