bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Бахмуті студенти вчились розробляти Стратегію розвитку органу студентського самоврядування
19.04.2018

15 квітня 2018 року в Бахмуті за ініціативи ГО «Студентське братство Луганської області» був проведений тренінг «Розробка та впровадження Стратегії розвитку органу студентського самоврядування в моєму ВНЗ». Учасники тренінгу, якими стали представники органів студентського самоврядування ВНЗ Луганської та Донецької областей, що переїхали з окупованих територій, навчались розробці Стратегії розвитку органу Студентського самоврядування, враховуючи при цьому індивідуальні особливості кожного ВНЗ.

Під час навчання, студенти дізнались як розробити, реалізувати, впровадити та легалізувати відповідну стратегію розвитку органу студентського самоврядування, а потім отримані теоретичні знання пробували підкріпити практикою написання Стратегії розвитку органу Студентського самоврядування окремих ВНЗ.

Окрім того, на тренінгу були розглянуті питання планування діяльності та PR діяльність органу студентського самоврядування, організація бухгалтерії та звітування за кошти, використані зі спеціального фонду органу студентського самоврядування, фандрейзинг для органів студентського самоврядування, як захищати права студентів та яка роль адміністрації ВНЗ та органів державної влади у вирішенні студентських проблем, які права мають мешканці студентських гуртожитків і якими повинні бути справжні профспілки та органи студентського самоврядування, на прикладі досвіду США та країн ЄС.

Як зауважив керівник проекту Олексій Кормілецький, - дана громадська кампанія з підвищення ефективності студентського самоврядування у ВНЗ, що переїхали з окупованих територій в українські міста Донбасу спрямована на посилення ролі органів студентського самоврядування в управлінні вищими навчальними закладами, зростання впливу студентського самоврядування у захисті прав та інтересів молоді. Після внесення змін до закону «Про вищу освіту» та розширення повноважень органів студентського самоврядування, ОСС були наділені додатковими важелями впливу, повноваженнями та ресурсами. Однак через брак досвіду та вмінь ряд ОСС виявилися не готовими до їх використання. Зокрема Студентські лідери не вміють звітувати за використані кошти зі спеціального фонду, організовувати обговорення осіб, що будуть делеговані до вчених рад, тощо», - зауважив керівник проекту Олексій Кормілецький.

Контакти

  • ГО «Студентське братство Луганської області»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.