bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ВПО - депутатам Вінниччини: підтримайте право голосу та інші права переселенців
20.04.2018

У Вінниці відбувся круглий стіл «Забезпечення виборчих та інших прав внутрішньо переміщених осіб: діалог з депутатами», який ініціювали місцеві громадські організації, що працюють у сфері захисту прав переселенців.

В обговоренні взяли участь депутати Вінницької міськради, працівники міськвиконкому, представники громадських організацій - Донецький інститут соціальних досліджень і політичного аналізу, «Спільна справа», Фонду «Правовий захист», працівники ДонНУ ім. Василя Стуса та ін. Загалом у дискусії взяли участь близько 30 осіб.

За офіційними даними, станом на сьогодні на Вінниччині мешкає біля 12 тис. переселенців. Через неврегульованість українського законодавства, вони, а також інші ВПО в Україні, чисельність яких становить близько 4% дорослого населення, четвертий рік не можуть скористатися одним із базових конституційних прав громадянина. Зокрема, вони залишаються без права голосу на місцевих виборах та в одномандатних округах на виборах до Верховної Ради.

Учасники дискусії прийняли два документи й підтвердили їх власними підписами. Це – Звернення до депутатів Вінницької міської ради та депутатів Вінницької обласної ради з проханням направити до депутатів Верховної Ради звернення щодо необхідності невідкладного розгляду Проекту Закону №6240 “Про внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян)”.

Депутат Вінницької міської ради Олег Ткаченко прийняв звернення й пообіцяв зробити термінове депутатське подання щодо обговорення та прийняття у міськраді відповідного звернення до Верховної ради.

Окрім цього учасники круглого столу обговорили й підписали Звернення до депутатського корпусу вінницьких органів самоврядування щодо сприяння вирішення житлових питань переселенців та створення робочої групи для розробки практичних механізмів.

Захід організувала громадська організація “Донецький інститут соціальних досліджень і політичного аналізу”в коаліції з ГО “Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” в рамках проекту ”Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги”, який здійснюється Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Британської допомоги від уряду Великої Британії.  Це – складова постійної спільної роботи зі зміцнення демократичного прогресу в Україні, яка підтримується урядом Великої Британії. Будь-які думки, викладені у цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди уряду Великої Британії.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.