bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Життя» отримала міжнародну відзнаку від Всесвітньої організації охорони здоров’я
07.06.2018

ГО «Життя» отримала нагороду від Всесвітньої організації охорони здоров’я за особливі досягнення у контролі над тютюном.

dsc_1702.nef.jpeg

Це щорічна нагорода ВООЗ з нагоди Всесвітнього дня без тютюну, який святкують 31 травня, а також ця відзнака є Спеціальною нагородою Генерального директора ВООЗ, яку вручають організаціям та окремих особам за значні міжнародні досягнення у подоланні глобальної тютюнової епідемії та просуванні законодавчих ініціатив щодо контролю над тютюном. Переможців обирають за їхню тривалу роботу та внесок у здійснення досліджень, адвокацію, пропаганду здорового способу життя та іншу діяльність задля посилення контролю над тютюном.

“Неурядова організація “Центр громадянського представництва “Життя” є найбільш досвідченою організацією у сфері контролю над тютюном в Україні, яка ефективно просуває виконання Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну з 2009 року. Ця організація, із широкою мережею партнерів і експертів в Україні та за кордоном, має вражаючий досвід успішної реалізації адвокаційних кампаній щодо контролю над тютюном. Значні досягнення у боротьбі з тютюновою епідемією в Україні стали можливими завдяки підтримці цієї організації”, - йдеться на сайті ВООЗ.

За останні сім років Україна досягла значного прогресу у сфері контролю над тютюном. Це доводить зменшення поширеності куріння на 20%. Звичайно, цей успіх став можливим завдяки об’єднаним зусиллям багатьох організацій та експертів, однак я хочу особливо відзначити ГО «Життя», адже саме вона з 2009 року самовіддано та ефективно працює для того, аби подолати тютюнову епідемію в Україні”, - зауважила Доктор Марте Еверард, керівник Бюро ВООЗ в Україні, під час вручення нагороди.

Впродовж 2010-2017 років поширеність куріння в Україні зменшилась з 25% до 20%. Це 20%-ве скорочення стало можливим завдяки підвищенню акцизів на тютюнові вироби у більш ніж 20 разів, забороні куріння в громадських місцях, зокрема закладах ресторанного господарства, забороні реклами тютюну, запровадженню попереджень про шкоду куріння на пачках сигарет та здійсненню інформаційних кампаній.

“Команда ГО “Життя” дякує ВООЗ за міжнародне визання у сфері збереження здоров’я людей від згубного впливу тютюну. Ми також висловлюємо вдячність нашим парнерам, із якими ми йдемо пліч-о-пліч у боротьбі з тютюновою епідемією. Тютнюова індустрія також не стоїть на місці, тому у нашої команди зараз нові виклики на шляху звільнення України від тютюну. Нагальними питаннями зараз є прийняття законопроектів №2820 та №4030а, які допоможуть зменшити привабливість та поширеність куріння серед дітей та молоді”,- зазначила Лілія Олефір, виконавча директорка ГО “Життя”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.