bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дружківці та Бахмуті активісти будуть сприяти підвищенню прозорості міських бюджетів
07.06.2018

30 травня 2018 року в Дружківці та 3 червня 2018 року в Бахмуті за ініціативи ГО «Інститут розвитку та соціальних ініціатив» відбулася зустріч в форматі «The World Café» - «Відкрий бюджет свого міста».

Такий захід є важливим елементом комплексу ініціатив, спрямованих на системне підвищення рівня прозорості та ефективності формування та витрачання коштів місцевих бюджетів та участі громадян в цьому процесі. Формат The World Café, що являє собою технологію розмови у відкритій атмосфері, був спеціально підібраний для даного заходу з метою залучити у процес обговорення колективний інтелект і створити багаторівневий діалог.

Учасники заходу, якими стали представники громадських організацій, журналісти та активні громадяни, ознайомились з нормативною базою, що регулює бюджетну політику на місцевому рівні, попрацювали в групах та розробили плани адвокаційної діяльності на майбутнє для підвищення прозорості розподілу бюджетних коштів, які будуть впроваджуватись найближчим часом в Дружківці та Бахмуті.

«Дотримання принципу публічності та прозорості на практиці є запорукою надійності бюджету, оскільки це забезпечує довіру громадськості до державної бюджетної політики, сприяє збільшенню надходжень до бюджетів різних рівнів, а також посилює ефективність державного та громадського контролю над державними фінансами. Формат спілкування між учасниками The World Café надав можливість зібрати інформацію, зробити обмін знаннями, досвідом, вільно поділитися ідеями і думкою, почути, що думають інші. Завдяки цьому, були розроблені конкретні кроки для об’єднання громадськості та підвищення прозорості міських бюджетів в Дружківці та Бахмуті», - зазначив керівник проекту Сергій Кошель.

Цей захід організовано ГО “Інститут розвитку та соціальних ініціатив” в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст тренінгів в рамках Антикорупційної Школи є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів iне обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Контакти

  • ГО “Інститут розвитку та соціальних ініціатив”
  • [email protected]
  • https://www.facebook.com/ngo.irsi/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.