bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безпека у Лисичанську - спільно
11.06.2018

 

У Лисичанську 7 червня 2018 року відбувся круглий стіл на тему «Налагодження взаємодії між ініціативними групами громадян, міської влади та поліції задля профілактики злочинності та підвищення довіри до поліції та влади». 

У роботі заходу, що є частино проекту «Місто у безпеці: співпраця для виявлення та вирішення питань безпеки Лисичанська» і виконується "Фонд громад «Знання і справедливість" за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», взяли участь представники та депутати Лисичанської міської ради, територіальних підрозділів Національної поліції України, Управління ДСНС України у Луганській області, міського суду, Лисичанського центру зайнятості, ЦНБПД, журналісти та представники громадських спільнот та громадських організацій міста.

Захід розпочався незвично із виставою документального театру «Новий Лісабон» за участю членів ГО «Міст 3.10» із Лисичанська. Театралізована громадська ініціатива «Казнить нельзя помиловать (суд над Лисичанском)», присвячена проблематиці безпеки у місті: діяльності поліції, судів, медичних установ, освітніх закладів, водопостачання у місті, стану безпритульних тварин та реакцій звичайних людей на події та стосунки із цими установами. Реальні історії громадських активістів-  виконавців п’єсі  безперечно стали прикладно-цікавим учасникам «круглого» столу та визвали жваву дискусію, що тривала понад дві години.

«Питання безпеки для нас дуже важливе, бо хоча і створена нова поліція, вона часто працює окремо, і ми живемо окремо», - зауважив громадський активіст Олексій Горленко. - Якось ми викликали поліції, але, на жаль, вони добирались довго. Як бачите, це впливає на рівень довіри і стан співпраці між громадою і поліцією".

Під час заходу відбулось спільне напрацювання питань безпеки та механізму зворотного зв’язку місцевої влади з громадою для вирішення внутрішніх проблем безпеки за допомогою взаємодії між поліцією, громадою та місцевою владою.

«Питання безпеки - надзвичайно вагома складова життя лисичан. І саме тому має охопити не лише діяльність правоохоронних органів, а й кожного громадянина, оскільки громада інколи бачить в своєму регіоні більше, ніж поліція» - відмітив представник поліції, заступник начальника УПП в Луганській області Департаменту патрульної поліції, старший лейтенант поліції Микола Кононов.

Учасники «круглого» столу погодились із важливістю синхронної роботи інституцій, що відповідають за безпеку в місті та налагодження чіткої координації дій між ними і громадянами. Серед іншого, учасники торкнулися питання безпеки на дорозі та ознайомились із уже напрацьованими діями щодо підвищення рівня безпеки в місті, обговорили пропозиції кращої поінформованості громадян із діями поліції.

«Лисичани розширюють поняття безпеки, про що свідчать опитування в Інтернеті, реакції городян та аналіз їх звернень до нашої правової консультативної допомоги. Зрештою і вистава «Нового Лісабону» свідчить про розуміння безпеки не лише як результату роботи поліції, а й стану доріг, освітлення, пішохідних переходів, торгівлі алкоголем, пожежної безпеки. Тобто превентивні заходи запобігання злочинності, і покращення відчуття безпеки на дорогах сприймаються людьми як значніші, ніж наші рекомендації», - підмітив експерт проекту Павло Федик.

Те, що наболіло людям, про що йшлося на зустрічі, зрештою, прийнята на заході Резолюція, ляже в основу майбутньої Концепції (стратегії) комплексної безпеки міста з урахуванням особливостей потреб Лисичанська та міст-супутників.

Учасники заходу погодились із загальним висновком про те, що «питання безпеки, як надзвичайно вагової життя лисичан, має охоплювати не лише діяльність правоохоронних органів, а й кожного громадянина, оскільки громада інколи може бачити в своєму регіоні більше, ніж поліція. Успіх підвищення рівня безпеки в області залежить від участі громади. Загрози безпеці в Лисичанську взаємопов’язані між собою, що вкотре доводить необхідність комплексного підходу задля безпеки міста. А постійна участь громадськості у формулюванні пріоритетів охорони правопорядку та подальшому контролі за їхнім виконанням є ключовим для наближення влади до проблем місцевих мешканців», - резюмували учасники засідання, погодившись продовжувати співпрацю, і в першу чергу в інформаційному обміні, з питань безпеки між громадами, міською владою та поліцейськими підрозділами.

Івент-менеждер проекту «Місто у безпеці: співпраця для виявлення та вирішення питань безпеки Лисичанська» Ірина Сельницька, тел. 0955513531;0972633429; e-mail: tu4ka66@gmail. com, новини проекту: https://www.facebook.com/groups/SpailnoBezpeka/

Проект «Місто у безпеці: співпраця для виявлення та вирішення питань безпеки Лисичанська» виконується ГО "Фонд громад «Знання і справедливість" (ГО "ФГЗС") в рамках програмної ініціативи: «Права людини та правосуддя» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»

 

Контакти

  • 095 196 49 66
  •  [email protected]
  • Фонд громад «Знання і справедливість»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.