bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фахівці відділу «Олександрівське бюро правової допомоги» допомогають у вирішенні житлових спорів
19.06.2018

У нашому житті виникає чимало спорів у сфері житлових відносин. Власники квартир та будинків реєструють у своєму приміщенні людей, а потім стикаються із ситуаціями, які порушують їх права, як власників житла.

Саме в такій ситуації опинилася мешканка селища Олександрівка Олександрівського району, яка звернулася до відділу «Олександрівське бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної равової допомоги за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги і представництвом її інтересів у суді.    

Клієнтка є людиною з інвалідністю, яка отримує пенсію менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

Суть питання полягала в тому, що жінка вирішила розпорядитись своїм нерухомим майном (клієнтка є власником будинку, згідно свідоцтва на право власності) на свій розсуд, але у її будинку зареєстрован син, якій вже шість років не спілкується з матір’ю та не мешкає у вказаному будинку. Жінка неодноразово намагалась вирішити питання зняття його з реєстрації шляхом домовленостей, але отримувала відмови.

Наказом Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги від 06.03.2018 року № 229-б було уповноважено фахівця відділу «Олександрівське бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяну Вечірко для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачала здійснення представництва інтересів кліента. Останній було складено позовну заяву «Про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням» та здійснено представництво її інтересів у суді.

Згідно ст.319 ЦК України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону. Відповідно до ч.2 ст.405 ГК України член сім’ї власника житла втрачає право користування цим житлом у разі відсутності члена сім’ї без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом. Виходячи із цього син клієнтки вважається таким, що втратив право користування спільним будинком.

Після судового розгляду справи по суті та врахування позиції представника позивача, Олександрівським районним судом Донецької області позовні вимоги були задоволені повністю. Права клієнта, як власника нерухомого майна в частині безперешкодного розпорядження було відновлено.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:  

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 

Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62 

Торецьке бюро правової допомоги - м. Торецьк, вул. ГероївПраці, 3, тел.: (099) 478-67-48, 

Костянтинівське бюро правової допомоги - м. Костянтинівка, вул. Театральна, 5, тел.: (099) 621-91-72 

Дружківське бюро правової допомоги - м. Дружківка, вул. Короленка, 1, тел.: (095) 926-42-07, 

Добропільське бюро правової допомоги - м. Добропілля, вул. Незалежності, 35, тел.: (095) 209-70-74, 

Слов’янське бюро правової допомоги - м. Слов’янськ, вул. Університетська, 47, тел.: (066) 368-00-63 

Бахмутське бюро правової допомоги - м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд. 11, тел.: (050) 654-76-61, 

Авдіївське бюро правової допомоги - м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд.1, тел.: (050) 545-56-78, 

Лиманське бюро правової допомоги - м. Лиман, вул. Пушкіна, буд. 12 б, тел.: (095) 688-54-64, 

Олександрівське бюро правової допомоги - смт. Олександрівка, вул. Самарська, 5, тел. 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.