bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся тренінг для юристів та адвокатів системи безоплатної правової допомоги
19.06.2018

У Маріуполі відбувся тренінг для адвокатів системи БВПД на тему «Вторинна правова допомога внутрішньо переміщенимособам : соціальні виплати та пенсія».

Вступне слово було надане заступниці директора Регіонального центру з надання БВПД - Оксані Савицькій та представниці НРСБ – Юлії Воронковій.

 Представники управління праці та соціального захисту населення доповіли про законодавче врегулювання та особливості призначення ( відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. 

акож були підняті питання нормативного врегулювання та порядок призначення субсидії внутрішньо переміщеним особам.

Безліч хвилюючих питань були задані представнику управління Пенсійного фонду України, яка розповіла порядок призначення ( відновлення) пенсії ВПО відповідно до вимог діючого законодавства та особливості первинного призначення пенсії, а саме пенсія за віком, пенсія по втраті годувальника, пільгова пенсія.

Про застосування норм діючого законодавства у практичному вирішенні проблемних питань, пов’язаних з соціальними та пенсійними виплатами внутрішньо переміщених осіб доповідала провідний юрист проекту ІКПД Норвезької Ради з прав біженців - Юлія Воронкова.

Також, під час тренінгу, розглядались питання міжнародного досвіду призначення та відновлення виплати пенсії, особам що постраждали у результаті збройних конфліктів.

По закінченню тренінгу усі учасники отримали сертифікати.

Усі матеріали, які були представлені на тренінгу, Ви маєте змогу завантажити ТУТ

Звертаємо Вашу увагу, що в рамках проекту планується проведення тренінгів, які будуть проходити у Запоріжжі, Бердянську та Добропіллі .Для участі у тренінгах необхідно заповнити анкету учасника за посиланням.

Крім того, в липні буде проведено два вебінари з медіації та майнових питань.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62 

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695,. 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.