bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Люди важливіші за авто - вирішила барська громада
13.07.2018

12 липня в залі засідань Барської міської ради відбулася підсумкова прес-конференція «Публічні консультації як механізм побудови діалогу між владою і громадою».

У прес-конференції взяли участь: Очільник ОТГ Артур Цицюрський, регіональний координатор ВІ “Активна Громада” - Андрій Сільченко, представники Барської міської ради та ЗМІ. Під час зустрічі було презентовано результати першої публічної консультації, яку в місті Бар запровадили в місяць тому. 

На консультацію було винесено запитання про те, як організувати простір на центральній площі міста. Барчани могли обрати один із трьох запропонованих варіантів:

1)     Зробити площу повністю пішохідною;

2)     Робити пішохідною лише у вихідні та святкові дні;

3)     Використовувати лише для проїзду автомобілів.

Консультація тривала з 11 по 30 червня і в ній взяли участь близько 400 барчан. Найбільше голосів набрав варіант №1з показником 189 голосів. Другий варіант підтримала 161 людина. Не обійшлось і без спроб фальсифікації. За варіант №3 система порахувала 185 голосів. Але пильні громадяни помітили, що більше 100 голосів з’явилося раптово в один день. Коли системний адміністратор сервісу “Ваша Думка” перевірив данні про надходження голосів, інформація зі спробою фальсифікації підтвердилася. В один із днів голосування з однієї IPадреси за дуже короткиий час надійшло близько 150 голосів. Проте, достовірність голосування можна перевірити. 

Таким чинос, це не вплинуло на загальний результат консультацій, а переваги даного інструменту оцінили як жителі, так і влада.

   “Це дуже зручний простий спосіб дізнатися думку громади, і ми раді, що запровадили у нашому місті. Сподіваюся консультації допоможуть нам у майбутньому вирішити багато запитань з урахуванням думки громади”, – прокоментував барський міський голова Артур Цицюрський.

У той же час, Андрій Сільченко наголосив, що наразі обираються питання дня наступних консультацій. Таким чином, незабаром у жителів Бару знову буде можливість проконсультувати свою владу, щоб разом прийняти оптимальне для міста рішення.

Нагадаємо, що публічні консультації проводяться в межах проекту «Задай курс владі», що впроваджуються у 30 містах по Україні.

Проект «Задай курс владі» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Детальнішу інформацію можна отримати у регіонального координатора ВІ «Активна Громада» Інституту «Республіка» Андрія Сільченка за телефоном +380674301554

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.