bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Заповідними стежками села Манява
19.07.2018

Під такою назвою в селі Манява розпочато впровадження проекту, ініційованого членами молодіжної громадсько-екологічної організації «Наш дім – Манява» спільно з Манявським лісництвом та молоддю цього населеного пункту.

Названий проект отримав підтримку у рамках проекту «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України», що реалізується Фондом розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. 
Основною метою ініціативи є впровадження природоохоронних заходів на територіях природно-заповідних об’єктів села Манява та привернення уваги місцевих жителів до екологічних проблем краю. 
В рамках проекту протягом липня - вересня заплановано: встановити урни для сміття із дерев’яних жердин біля відпочинкових зон; облаштувати джерело з питною водою, перехід та пожежно-оглядову вишку в урочищі «Монастирецька»; облаштувати перехід та оглядовий майданчик на території гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Манявський водоспад»; спільно з дітьми закласти шкілку з вирощування модрини польської; виготовити інформаційні вказівники з роз’ясненням правил поводження на території природно-заповідних об’єктів, карти та промопродукцію. 
До проекту будуть максимально залученні місцеві жителі та молодь, які своїм прикладом покажуть дітям, як необхідно берегти природу і створювати в ній щось нове (наприклад, посадити дерево чи облаштувати джерело).
Сподіваємося, що проект стане ще одним кроком до сталого розвитку Карпатського регіону та згуртує місцевих жителів довкола проблеми збереження довкілля. 

Контакти

  • http://manyava.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.