bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Правові знання про правоохоронців – до інноваційної школи
31.01.2019

29 січня 2019 року до загальноосвітньої школи №1 м. Балаклії Харківської області завітали правозахисник Юрій Чумак та правниця Альона Новікова, які провели для учнів 9-го класу урок-тренінг «Про права та правоохоронців».

Голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» Ю. Чумак у формі лекції-бесіди обговорив зі старшокласниками, які права мають громадяни України, нагадав, навіщо потрібна держава й правоохоронці, розповів підліткам про правила поведінки при спілкуванні з поліцейськими.

І представив для перегляду анімаційні стрічки з серії «Ти і поліція», підготовлені Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціацією УМДПЛ) разом зі студією Real Stories Production.

Завданням мультфільмів є навчити дітей старшого шкільного віку поводитись із поліцією в рамках закону, вміти захищати свої права та не стати жертвою свавілля з боку поліцейських.

Також з 9-класниками були розіграні типові ситуації, в яких може опинитися будь-який підліток, коли доводиться взаємодіяти з поліцією.

А юристка та керівниця громадської організації «Український центр соціальної справедливості» А. Новікова повідала про особливості цивільної, адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Під час уроку-тренінгу юнаки та дівчата задавали свої питання, завзято обговорювали почуте та побачене.

Найбільш активним учасникам заходу Юрій Чумак презентував пам’ятки «Підлітку про поліцію» та «Притягнення до адміністративної відповідальності поліцією», видані Асоціацією УМДПЛ. Такі ж буклети були залишені й для шкільної книгозбірні.

А директорка школи Світлана Бовдуй зауважила, що Балаклійська ЗОШ №1 минулого року була відзначена дипломом та золотою медаллю Національної академії педагогічних наук України у номінації «Інноваційне освітнє середовище: нові виклики та сучасні рішення», оскільки даний навчальний заклад завжди відкритий до освітніх новацій та заохочує учнів до нових знань, в тому числі – й до правових.

Нагадаємо, що даний урок-тренінг проводився в рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Центр посилення правових можливостей місцевих територіальних громад Великобурлуцького, Балаклійського, Вовчанського, Куп’янського, Зміївського та Шевченківського районів та об’єднаних громад цих районів», підтриманої Міжнародним фондом «Відродження».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.