bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Людям поважного віку – про права та безпеку в Інтернеті
27.02.2020

На базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чугуївської міської ради вже кілька років працює «Університет третього віку», який втілює на практиці принцип навчання людей впродовж усього життя.

«Студенти» поважного віку тут отримують необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання, відчувають себе потрібними, усвідомлюють, що буття продовжується і межі пізнання не існує. «Університет третього віку» дозволяє пенсіонерам розкрити у собі ті таланти, які раніше були притиснуті важкою роботою, клопотами і родинними проблемами.

Відповідно до проведеного опитування найбільше охочих навчатися в «Університеті» при Чугуївському терцентрі виявилося тих, хто бажає підтримувати здоровий спосіб життя, хоче опанувати комп’ютерні технології, а також підвищити рівень своїх правових знань.

Саме на 2 останні категорії слухачів «Університету третього віку» й був розрахований семінар-тренінг «Захист прав та безпека в Інтернеті», який провів для них 25 лютого голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», фундатор громадської платформи «Тренінговий центр прав людини» Юрій Чумак.

Правозахисник у доступній формі розповів учасникам навчального заходу про право на доступ до Інтернету, роз’яснив, як реалізується в мережі право на свободу вираження поглядів та інформації, наголосив на необхідності дотримання права на приватне життя та захист персональних даних.

Також учасники дізналися про шляхи безпечного використання Інтернету, що таке інтернет-залежність та які існують загрози поширення протизаконного контенту.

На завершення тренер відповів на питання студентів «Університету третього віку» та надав номери важливих контактних телефонів правової допомоги.

Захід було проведено в рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Системне забезпечення правових потреб місцевих територіальних громад Харківщини та Станично-Луганського району Луганської області», що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.