bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Анімаційне відео для грантового проєкту. Як створюється?
10.03.2021

Останнім часом анімаційне відео все частіше використовується у грантових проєтах. Однак, громадські організації не завжди розуміють сам процес створення таких відео, якою повинна бути їх участь та що залишається за підрядником.
 
На прикладі одного з реалізованих проєктів студії анімації WindStudio для ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку” розкажемо про роботу над анімаційним відео та взаємодію менеджера-проєкту від ГО та студією.
 
Проєкт складався з 12 анімаційних відео, в яких мешканцям Чернівців розповідалося про функціонування державних органів влади та сервісів, які їм доступні.
 
Переглянути усі відео проєкту можна за посиланням:
 
Грантодавець: Європейський Союз та DANICA

Відео ролики були одним із інструментом проекту, який також складався з семінарів та хакатону.

Виготовлення одного відео зайняло 6-8 робочих днів.

Найбільше часу, зазвичай, займає - написання сценарію та погодження сторіборду (чорнової розкадровки). Адже виконавець повинен опрацювати матеріал наданий ГО та викласти його у потрібному змісту та зображеннях, щоб анімаційне відео досягло мети проєкту.
 
Виготовлення анімаційного відео складалося з таких етапів:
  • написання сценарію
  • створення сторіборду
  • намалювання індивідуальних ілюстрацій
  • запис начитки диктора
  • анімація
1. Написання сценарію для відео анімації
Зазвичай, виконавець готує сценарій та текст для диктора, адже ця робота потребує спеціальних знань та досвіду. Даний проєкт мав обмежений бюджет, тому домовлено, що тексти для сценаріїв готуватиме ГО. За студією залишилося корегувування та адаптація отриманого тексту для начитки диктором, щоб сценарій правильно сприймався глядачами - без зайвих фраз та був зрозумілим аудиторії.

Також, при написанні сценарію було описано візуальні елементи для кожного кадру майбутнього ролика.
 
 
 
2. Створення сторіборду анімаційного відео
Сторіборд - чорно-біла промальована розкадровка. Він готується для того, щоб затвердити з замовником всі елементи, які будуть присутні на екрані у кожній сцені.
 

 

3. Намалювання індивідуальних ілюстрацій

Після затвердження сторіборду, ілюстратор намалює чистові ілюстрації у кольоровій гамі фірмового стилю логотипу громадської організації.

 

 

4. Запис начитки диктора

Паралельно ілюстраціям, йде робота над дикторською начиткою, адже без неї приступати до анімації неможливо. Дикторську начитку надав клієнт, але зазвичай, її готують наші диктори. Ми маємо велику базу професійних дикторів для начитки текстів на різних мовах.

5. Процес анімації

Після підготовки начитки та ілюстрацій, студія приступає до анімації. Після презентації відео замовнику, можуть бути корективи, які виконавець вносить у відео

Переглянути усі відео проєкту можна за посиланням:
 

Інформація для громадського сектору, які цікавляться використанням анімаційного відео у своїх проєктах:

https://windstudio.uk/ua/go

Партнери проекту

 

Контакти

  • https://windstudio.uk/ua/go

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.