bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь та Діалог поколінь: як побудувати комунікаційні містки?
01.10.2021

З метою сприяння соціальній інтеграції молодих людей через розвиток «навичок майбутнього» та інструменти діалогу поколінь у 2020 році розпочато реалізацію міжнародного проєкту «DFF: Dialogue for future: building communication bridges» (програма Еразмус+, Стратегічне партнерство у секторі «Молодь», проєкт №2020-2-PL01-KA205-082707, 2020-2022), діяльність якого охоплює Польщу, Україну, Північну Македонію та Мальту. В Україні проєкт реалізує громадська організація “УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР МАЙБУТНЬОГО”, що виступила  автором ідеї даного проекту та сформувала міжнародне партнерство для його реалізації.

Серед цілей проєкту DFF:1) сприяти формуванню та розвитку у молоді «навичок майбутнього», орієнтованих на ефективний відкритий діалог поколінь, культур та представників різних соціальних верств, сприяння толерантності, продуктивній співпраці та ефективній самоорганізації, що у підсумку формуватиме у молодої людини  впевненість у майбутньому та посилюватиме її громадянську активність; 2) проаналізувати та систематизувати кращі практики/інструменти молодіжної роботи у сфері сприяння ефективного діалогу поколінь  та формування навичок майбутнього для сприяння соціальній інтеграції молоді у суспільстві; 3) надати можливість молоді оперативно отримувати поради щодо розвитку комунікативних навичок та інструментів вирішення складних життєвих ситуацій у налагодженні комунікації з однолітками та іншими поколіннями.

Проєкт передбачає низку активностей та інноваційних інтелектуальних результатів:

1. Змішаний навчальний курс «Я - людина майбутнього» для молодих людей з ризиком соціального виключення.  Ключові модулі курсу: “Мій світ та світ інших людей”, “Я та мої однолітки”, “Я та  моя сім’я”, “Я і моя громада”, “Я та культури світу”.  

В Україні курс було пілотовано у м.Фастові на базі  КЗ ФМР “Фастівський міський молодіжний центр” за підтримки управління культури, молоді та туризму виконавчого комітету Фастівської міської ради.  Молодь під час навчання із задоволенням опановувала такі ключові модулі курсу як: “Мій світ та світ інших людей”, “Я та мої однолітки”, “Я та  моя сім’я”, “Я і моя громада”, “Я та культури світу”. Курс  у форматі серії тренінгових занять розвивав навички міжкультурного спілкування й діалогу поколінь, мотивував  молодих людей до співпраці й об’єднання навколо спільних цінностей, закликав молодь об’єднуватися заради впровадження реальних позитивних  змін у своїх громадах шляхом розробки й реалізації соціальних проєктів.

2. Навчальний посібник «Діалог для майбутнього: побудова комунікаційних містків» для освітян та  молодіжних працівників. Запропонує результати огляду теоретичних доробок та кращих практик  молодіжної роботи щодо сприяння ефективному діалогу поколінь, соціокультурного розвитку молоді й формування у неї «навичок майбутнього», потрібних для ефективної комунікації.

3.Цифровий помічник для молоді - чат-бот “Your Buddy” (Твій приятель) у соціальних мережах. Інструмент надаватиме можливість молодим людям оперативно, конфіденційно отримувати поради щодо розвитку комунікативних навичок та налагодження спілкування з однолітками й іншими поколіннями, отримуючи психологічну підтримку через мережу Інтернет.

4. Інформаційні дні в Україні,  Північній Македонії та Мальті для  обговорення  сучасного стану й можливостей сприяння соціальній інтеграції молодих людей через розвиток «навичок майбутнього» та інструменти діалогу поколінь.

5. Міжнародний форум «Діалог для майбутнього: побудова комунікаційних мостів» у Польщі. Увага форуму буде зосереджена на забезпеченні високоякісного контенту та інноваційних ідей для побудови діалогу між поколіннями й різними соціокультурними групами, з особливим акцентом на розвиток навичок, необхідних молодим людям, щоб вони почувались впевнено у світі майбутнього, а також були активними та самореалізованими громадянами.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.