bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як працювати з молоддю у карантин: поради фахівців на онлайн-платформі «Територія громади»
18.02.2022

Про розвиток молодіжної політики в українських громадах в умовах карантинних обмежень говорили фахівці під час 18-го випуску онлайн-платформи «Територія громади: чесно та експертно», яку організовує Громадське Партнерство «За прозорі місцеві бюджети!».

photo_2022-02-18_14-54-22

Як зауважив експерт Громадського Партнерства Микола Орлов, карантин став для активної молоді викликом, який вона не лише змогла успішно подолати, а й придумати, розробити й реалізувати абсолютно нові, оригінальні й дійсно популярні формати заходів – як інтелектуально-навчальних, так і розважальних.

«Молодіжні активісти справді є лакмусовим папірцем, який свідчить про те, що у нас не лише не «все пропало», а й навпаки, є величезний потенціал і вогник в очах», - наголосив він.

«Через понад рік часу після початку пандемії й карантинних обмежень ми вже напрацювали чимало інструментів по роботі, опанували нові активності, формати, секрети залучення молодих людей на наші заходи, тож тепер можемо точно казати: яка б не була «зона» - червона, помаранчева, зелена, - працювати все одно треба, постійно змінювати формати, підходи, шукати нове, і це дійсно працює», - зазначила керівниця молодіжного центру «Home’Як» (Здолбунів, Рівненська область) Анастасія Бабенко.

photo_2022-02-18_14-54-13

Серед цікавих нових форматів, які успішно працюють у цьому центрі, адміністраторка МЦ «Home’Як» Анна Кримська та Анастасія Бабенко зокрема презентували такі:

  • настільні ігри (офлайн, із дотриманням всіх необхідних карантинних застережень)
  • онлайн-ігри (ігровий Zoom-клуб у молодіжному центрі в онлайн-форматі)
  • квартирники (офлайн-простір для творчості молоді)
  • тематичні вечори (андріївські вечорниці, піжама-паті, гетсбі-мафія, проведення тематичних народних «весілль» тощо)
  • «теплі» вечори у Zoom, вечори спогадів онлайн тощо
  • онлайн-вікторини
  • жива бібліотека
  • чаювання з представниками влади тощо
  • тренінги, неформальне навчання, інтелектуальні змагання
  • колядування та збір коштів на обладнання для молодіжного центру.

«Пандемія коронавірусу декілька разів протягом двох років «заганяла» людей в онлайн. Перелаштувався на дистанційну роботу й наш молодіжний центр «КУБ». Спочатку ми запустили танцювальний челендж «Коронаденс-батл», під час якого кожна команда-учасниця записала відео своїх домашніх танців. Потім були фотоконкурси, серед яких найпам’ятніший «Без собаки —життя ніяке» та фотоконкурс-квест «У фокусі зимова Корюківка». Сім’ї, які залишилися вдома на карантині й спільно готували різні смаколики, могли долучитися до конкурсу «Карантинимо смачно». Особливою популярність користувався інтелектуальний конкурс «МозгорУБКа», який підхопили активні жителі громади і проводять на різні свята й досі», - розповів під час етеру  директор молодіжного центру «КУБ» (Корюківка, Чернігівська область) Володимир Онищук.

photo_2022-02-18_14-54-19

Крім того, центр має сайт з онлайн-рубрикою «КУБговоритьПРО», за допомогою якої жителі громади обговорюють різні суспільно важливі теми (бюджет участі, вакцинація, дитяча злочинність тощо).

У «КУБі» також організовують онлайн сусідські вечірки, квізи, проводять настільні ігри  з молоддю, створюють відеоінтерв’ю в рамках онлайн-проєкту «Ранок в КУБі з Антоном Обаразом», проводили танцювальний челендж у ТікТок «Спробуй перетанцюй» та чимало інших заходів – онлайн і офлайн.

Переглянути випуск онлайн-платформи можна тут.

Переглянути всі 18 випусків

Громадське Партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» – це перша та єдина в Україні мережа громадських організацій, яка фокусується на питаннях підвищення стандартів доброчесності, прозорості та ефективності бюджетного процесу на місцевому рівні і забезпечені участі громадян у ньому. До його складу входять 18 громадських організацій та ЗМІ з 15 областей України.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.