bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Попри війну, завдяки доброчинцям: презентація книги про альтернативні школи в Києві
21.07.2022

 

Виходить друком книга про альтернативну освіту молодого українського вчителя і письменника Олександра Демарьова. Кошти на видання було зібрано на платформі «Спільнокошт» — збір вдалося завершити попри повномасштабне вторгнення росії. Це чи не перша українська книжка про альтернативну освіту, яка з кожним роком набуває більших масштабів, але досі мало ким аналізувалась.

Книга базується на власному досвіді автора: він розкриває шлях розвитку школи, де все базується на самоорганізації учнів та принципі «жити, а не готуватися до життя». Там діти звертаються до старших на «ти», самі роздають їжу і прибирають, проводять зібрання, влаштовують творчі вечори й змагання, випускають газети, а вчителі (половина з яких — молоді чоловіки) влаштовують кіно- й літературні гуртки та походи. Окрім власного досвіду, автор посилається на найвідоміші світові альтернативні навчальні заклади, зокрема, школу Summerhill у Великобританії.

Назва книги «Ліс рук» відсилає до виразу, знайомого кожному з дитинства, проте автор наповнює його новим сенсом: дитячі руки тягнуться до великих справ, до всього світу, а не до виконання типових вправ у підручниках.

Замовити книгу «Ліс рук. Картини з життя звичайної альтернативної школи» можна на сайті.

Презентація книги відбудеться у Києві 22 липня о 18:30 у книгарні-кав’ярні «Сенс». Вхід вільний.

Автор книги Олександр Демарьов дев’ять років працює у сфері освіти, п’ять з них — в альтернативній школі. У 2018 році випустив книгу про досвід навчання дітей шахів «Виховання шахами» (її безкоштовна аудіоверсія є на платформі «Слухай»), а у 2021 році вийшов його художній роман про життя в українському селі «День до вечора» (видавництво Bookraine Publishing).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.