bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

40 000 школярів уже стали «Супергероями FAST» - приєднуйтеся у новому навчальному сезоні
13.09.2022

Міжнародна ініціатива для учнів початкової школи «Супергерої FAST» продовжує роботу у новому навчальному році. Освітня програма спрямована на покращення обізнаності дітей про симптоми інсульту у дорослих та алгоритму швидких дій.

Проєкт створено для дітей 5 – 9 років. Саме у цьому віці діти проводять багато часу з бабусями та дідусями, які перебувають у групі ризику виникнення інсульту. Освітня кампанія «Супергерої FAST» у легкій формі вчить, як розпізнати ознаки інсульту та запам’ятати план дій, аби не злякатись і не розгубитись у критичний момент. Знати номер швидкої медичної  допомоги 103, особливо під час війни, – життєво необхідно навіть для наймолодших.

Долучитися до освітньої кампанії може кожна школа та вчитель. Програма складається з 5 інтерактивних уроків, що проводяться раз на тиждень. Після реєстрації на сайті https://bit.ly/3QGKhTH  – відкривається доступ до матеріалів, уроків, пісень та ігор. Заняття можна проводити і онлайн, і офлайн. Усі матеріали до курсу та підтримка для вчителів надається безкоштовно.

В Україні проєкт стартував у грудні 2020 року. За цей час у ньому взяли участь 3511 вчителів, 958 шкіл та 1810 класів. Загалом 39 611 дітей уже навчились розпізнавати симптоми інсульту та рятувати життя близьких - і це 30% від результатів міжнародної кампанії в 20 країнах! Головне, вже є врятовані життя: школярка зі Львова змогла швидко зорієнтуватись та покликати на допомогу, помітивши у своєї бабусі ознаки інсульту, про які дізналася на уроках програми. А школярка з Полтавської області викликала швидку медичну допомогу, коли її бабусі стало зле.

Організатори відзначають успішне впровадження освітньої кампанії в Україні. Двоє учнів та один вчитель уже отримали нагороди «Супергероїв FAST». А у 2021 році три українські школи увійшли у ТОП-5 світового рейтингу проєкту.

«Ми щиро вражені результатами освітньої програми в Україні. З огляду на високий інтерес та залученість вчителів і учнів, ми вирішили продовжити навчальну кампанію до кінця року. Крім того, аби підтримати українських вчителів ми проводимо вебінари та ділимося у соціальних мережах корисною інформацією про те, як працювати з дітьми під час війни», – розповів Ян Ван дер Мерве, керівник Ініціативи Angels в Європі та лідер проєкту «Супергерої FAST».

Аби дізнатись більше про ризики інсульту та навчальну програму «Супергерої FAST» - відвідайте безкоштовний вебінар, який відбудеться 28 вересня о 16:30. Реєстрація за посиланням: https://bit.ly/webinarFASTHeroes2809

«Супергерої FAST» - освітня кампанія, розроблена міжнародною ініціативою Angels за участі Департаменту освіти та соціальної політики Університету Македонії, Греція, та схвалена Всесвітньою організацією інсульту. В Україні проєкт реалізовується за підтримки Міністерства освіти і науки.

 

За статистикою, у 2020 році в Україні сталось близько 125 000 випадків інсульту. Щоби мати якісне життя після інсульту, знизити ризик інвалідизації та смерті, людина має отримати кваліфіковану допомогу в лікарні протягом 4,5 годин максимум. Тому швидка реакція оточуючих є критично важливою - для цього треба знати симптоми інсульту та номер швидкої медичної допомоги.

Дослідження показують, що люди часто не розпізнають основних симптомів інсульту і не відразу звертаються по медичну допомогу. Дані, опубліковані в журналі BMC Emergency Medicine, свідчать, що лише 23% пацієнтів з інсультом усвідомлювали, що у них інсульт. А тільки 11% з них негайно звернулися по допомогу.

 

Про Ініціативу Angels

Angels – унікальна ініціатива в галузі охорони здоров’я, яка допомагає лікарням по всьому світу стати максимально готовими до лікування інсульту, аби люди отримали швидку та якісну медичну допомогу. Задля цього ініціатива Angels допомагає створювати нові лікарні, що готові приймати  пацієнтів з інсультом, а також підвищує якість медичної допомоги для таких пацієнтів в існуючих закладах охорони здоров’я. Мета ініціативи – забезпечити усіх пацієнтів з інсультом однаковим рівнем медичної допомоги, незалежно від того, у якій лікарні вони опинились.

 

Долучайтесь до «Супергероїв FAST» у Facebook

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.