bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Університеті «Україна» цивільних навчали домедичній допомозі
21.12.2022

Світлана Патра

Фото надані кафедрою психології Університету «Україна»

Війна увірвалася у наше життя та змусила багатьох громадян змінити життєві пріоритети. Навички з медичної допомоги стали дуже актуальними для громадян України, тож спеціалізовані курси і тренінги, які проводять як державні установи, так і громадські організації, є дуже популярними серед населення. Університет «Україна» з перших днів повномасштабного вторгнення робить усе можливе, щоб допомогти нашій державі пережити ці темні часи.

17-19 грудня 2022 року на базі Університету «Україна» відбувся тренінг «Домедична підготовка для цивільних». Ініціаторкою проведення тренінгу стала магістрантка кафедри психології Інституту соціальних технологій Університету «Україна» Оксана Гнатюк. Окрім того, що вона здобуває професію психолога, Оксана також є сертифікованим інструктором з NAMT і TCCC. Університет «Україна» і, зокрема, кафедра психології на чолі з Аліме Маметівною Османовою охоче підтримали студентку в цій ініціативі. На жаль, повітряна тривога, котра була оголошена у Києві, а також вибухи у деяких районах Києва, призвели до того, що захід відвідали менше людей, ніж було бажаючих. Проте усі, хто таки прийшов з 17 по 19 грудня 2022 року в Університет «Україна» на вул. Львівську, 23, дізналися багато цікавого і корисного про домедичну допомогу.

Відбувається тренінг «Домедична підготовка для цивільних»

Серед питань, які розглядалися на тренінгу, були важливість знань про першу допомогу для цивільних і що власне вони повинні знати. Розглядалися також деякі інша важлива інформація, а саме:

* протоколи TCCC та NAMT і їх адаптація для цивільних;

* принципи сортування поранених;

* види джгутів та специфіка їх застосування;

* як обрати турнікет;

* зупинка критичних кровотеч з кінцівок, а також вузлових та венозних кровотеч;

* вторинна перевірка (кровотечі);

* оцінка прохідності дихальних шляхів;

* відновлення прохідності дихальних шляхів;

* оцінка дихання;

* пневмоторакс, первинна і вторинна допомога;

* опіки, перелами;

* фіксація постраждалих;

* евакуація;

* серцево-легенева реанімація (СЛР) – техніка виконання та доцільність застосування.

Швидка та якісна допомога при кровотечах, проблемах з диханням, а також опіках і переламах – це шанс на порятунок для пораненого, а також – на зменшення ризику отримання ним інвалідності. Ми переживаємо війну із справжнім терористом, для якого цінність людського життя – порожній звук. Тож потреба у навичках домедичної допомоги для цивільних мешканців – очевидна. Бо поки їде швидка – час іде на хвилини, а то і секунди. Тож, З 17 по 19 грудня учасники тренінгу «Домедична допомога для цивільних» здобули важливі навички та вміння, які допоможуть не згаяти такий цінний для пораненої людини час, поки їде швидка допомога.

Відбувається тренінг «Домедична підготовка для цивільних»

Відбувається тренінг «Домедична підготовка для цивільних»

Відбувається тренінг «Домедична підготовка для цивільних»


 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.