bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Антикорупційний артоб’єкт на Контрактовій площі
24.04.2023

У Києві на Контратовій площі з’явився новий артоб’єкт — антикорупційна рамка від Глобального договору ООН в Україні. Mета інсталяції — привернути увагу до особистої відповідальності кожного з нас за викоренення корупції із суспільного життя України.

Про що артоб’єкт?

Куб має дзеркальну поверхню, у якій кожен бачить своє відображення. Це символізує особисту відповідальність кожного з нас за існування явища корупції в українському суспільстві. Кожен найменший хабар створює передумови для толерування корупційних проявів на вищих рівнях. Тому подолання корупції починається з особистого неприйняття її в приватному житті.

Всередині об’єкт має форму лабіринту, який створює перешкоду для проходження через куб. У такий спосіб організатори підкреслюють, що викоренення корупції із суспільної культури — це непросте завдання, пов’язане з доланням численних перешкод. Щоб його виконати, необхідні колективні дії. Так, державний сектор, громадські організації та бізнеси, мусять об’єднатися і випрацювати принципи доброчесної взаємодії, що виключає будь-які корупційні ризики.

Чому боротьба з корупцією важлива під час війни?

Корупція є одним із ключових чинників, які викликають недовіру до України в міжнародної спільноти. Україна потребує закордонних інвестицій для відбудови, але донори мають сумніви щодо цільового використання переданих Україні коштів. Щоби довести міжнародним партнерам доброчесність українських державних та приватних структур, сформувати інвестиційно привабливий імідж України за кордоном та отримати ресурси, необхідні для відновлення країни після руйнівних воєнних дій Росії, необхідно раз і назавжди сформувати в суспільстві нульову толерантність до будь-яких проявів недоброчесності.

Що може зробити кожен/на?

Відвідайте артоб’єкт на Подолі, зробіть фото і приєднайтеся до флешмобу в соцмережах під гештегом #долаю_корупцію. Нехай 2023-ій буде роком перемоги — у тому числі й над корупцією.

Дізнайтеся, як малий та середній бізнес може здолати корупційні ризики, пройшовши відеокурс «Антикорупція» для малого та середнього бізнесу, qr-код на який розміщено на кубі. Цей освітній серіал розробив Глобальний договір ООН в Україні за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Він допомагає випрацювати принципи доброчесної роботи малих та середніх підприємств, які є основою економіки України, а також — ланкою ланцюга постачань великих українських та міжнародних компаній.

Переглянути короткий серіал можуть усі охочі на онлайн-платформах «Дія. Бізнес» та «Дія. Цифрова освіта».

Контакти

  • За детальнішою інформацією пишіть на емейл: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.