bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Більше 14 тисяч українців протестуються на ВІЛ вдома завдяки проєкту «ТестВдома»
29.05.2023

У квітні цього року в Україні стартував проєкт з самотестування на ВІЛ оральними тестами «ТестВдома».  

В рамках проєкту кожен бажаючий міг дізнатися свій ВІЛ-статус не виходячи з дому! Адже набір «ТестВдома», до якого входить: оральний тест на ВІЛ, презервативи, лубриканти та текстова покрокова інструкція можна абсолютно безоплатно замовити додому до найбільш зручного для замовника відділення Нової пошти, чи адреси.

 За перші три тижні роботи проєкту клієнти замовили 14 413 наборів для самотестування на ВІЛ «ТестВдома», з них 4668 тестів було замовлено для себе, 4094 тести – для партнерів і 5661 тест – для друзів/знайомих/близького оточення.

Більшість замовлень здійснили жінки віком 18-35 років, які жодного разу не тестувались на ВІЛ і мали незахищені статеві контакти.

 «Це чудові результати, ми не очікували такого шаленого попиту серед клієнтів. В якийсь момент ми навіть змушені були призупинити прийом замовлень, адже не встигали їх обробити.

Ми раді, що саме молодь піклується про своє здоровя та робить акцент на вчасній профілактиці. Адже тестування на ВІЛ – дуже важливо для збереження як свого здоров’я так і здоров’я своїх близьких.

Ці надзвичайні результати, які напряму пов’язані зі співпрацею з лідерами громадської думки, як то блогери, які також для себе пройшли цей шлях – самі протестувалися на ВІЛ за допомогою набору ТестВдома, і тепер рекомендують це зробити іншим. Завдяки цьому у молоді формується свідома позиція щодо свого здоровя, коли вони бачать реальний приклад людей, яким вони довіряють», - говорить Тетяна Міненко, Керівник проєкту «ТестВдома».

Наразі реалізація проєкту продовжується і кожен бажаючий українець з червня місяця зможе замовити для себе або для своїх близьких набір для самотестування «ТестВдома» на платформі test-vdoma.com.ua. Слідкуйте за інформацією щодо відновлення можливості здійснювати замовлення на сайті проєкту.

Дізнатися усі деталі щодо проєкту та замовити набір для самотестування на ВІЛ «ТестВдома» можна на онлайн-платформі test-vdoma.com.ua або за безкоштовним телефоном 0800332804 (з 10:00-21:00) чи на Гарячій лінії з питань ВІЛ/СНІД – 0800500451 (цілодобово).

Проєкт реалізує БО «Фонд профілактики хімічних залежностей та СНІДу» завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Надзвичайну ініціативу Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД.  

 *****

Реалізація проєкту стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Надзвичайну ініціативу Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД.

Зміст даної публікації є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.