bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Аналіз нових вимірів російської пропаганди: медіаграмотність та гумор в інформаційній війні
30.09.2023

Нові виміри російської пропаганди” — вебінар, який відбувся 26 вересня на онлайн платформі зум, став важливою подією для усіх, хто цікавиться сучасними викликами інформаційної безпеки та впливом російської пропаганди. Онлайн-дискусія була розділена на три панелі, де експерти та спікери обговорили різні аспекти інформаційної війни та дезінформації. На першій панелі спікерами були: директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко, журналіст та аналітик «Детектора медіа» Ярослав Зубченко, громадська діячка та експертка з адвокації Ганна Гопко. Після насиченої дискусії почалася друга панель на якій був присутній Дмитро Золотухін, Зоя Казанжи та Руслан Дейниченко. Закінчила онлайн-дискусію Анастасія Шибіко, Ігор Розкладай та Юрій Луканов. Не можна не зазначити присутність на третій панелі дослідника з українсько-американської ініціативи Крістофера Етвуда.

Ця різноманітність спікерів забезпечила обговорення широкого спектра тем, пов’язаних з інформаційною війною, її впливом на сучасне суспільство та методами боротьби з дезінформацією. Окрему увагу варто приділити коментарю Ольги Токарюк щодо ролі гумору в інформаційній війні. Гумор може бути важливим інструментом у розкритті маніпуляцій та підвищенні інформаційної грамотності.

Під кінець вебінару був зроблений висновок, що російська дезінформація намагається адаптуватися до змін у світі та впливати на суспільство, приховуючи своє походження та мімікруючи в різні політичні рухи. Сучасні умови вимагають від України та інших країн підвищеної уваги до протидії цій загрозі та розвитку нових методів інформаційної безпеки.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.